رادیو بدن

آمادگی برای شب قدر

رادیو بدن 23

آمادگی برای شب قدر

آمادگی برای شب قدر  _ ماه رمضان به عنوان ماه بندگی، خویشتنداری و تمرین مقابله با نفس ، ماه شریفیه که با درک فلسفه شب های قدر آن، خودآگاهی مون افزایش پیدا می کند. شب های قدر، شیرین ترین و ارزنده ترین شب های سال است؛ ما هم تصمیم گرفتیم برنامه این هفته رادیو بدن را به این موضوع اختصاص بدیم. من علیرضا آزاد مشاور ارشد مدیریت استراتژیک بدن قصد دارم برای شما عزیزان شنونده، توضیح بدم که ارتباط روح و جسم، و دعا و نیایش؛ که یکی از این ابزارهای ارتباطه، چطوری میتونه ضامن سلامتی و تندرستی باشه و حالدل ما رو خوب کنه!. همراه ما باشید تا در ادامه بیینیم چیکار می تونیم بکنیم تا شب قدر بهتری داشته باشیم…

رادیو بدن 23

 

 


متن فایل رادیو بدن 23 _ آمادگی برای شب قدر

ماه رمضان به عنوان ماه بندگی، خویشتنداری و تمرین مقابله با نفس ، ماه شریفی که با درک فلسفه شب های قدر آن، خودآگاهی مون افزایش پیدا می کند. شب های قدر، شیرین ترین و ارزنده ترین شب های سال است؛ ما هم تصمصم گرفتیم برنامه این هفته رادیو بدن را به این موضوع اختصاص بدیم. من علیرضا ازاد مشاور ارشد مدیریت بدن قصد دارم برای شما عزیزان شنونده، توضیح بدم که ارتباط روح و جسم، و دعا و نیایش؛ که یکی از این ابزارهای ارتباطه، چطوری میتونه ضامن سلامتی و تندرستی باشه و حال دل ما رو خوب کنه!. همراه ما باشید تا در ادامه بیینیم چیکار می تونیم بکنیم تا شب قدر بهتری داشته باشیم

درک شب قدر به اقدام های درونی و بیرونی زیای نیاز داره. ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای صیقل دادن روح و جانه. روزه گرفتن نه تنها باعث سلامت جسم انسان می‌شود بلکه سلامت روح و روان را در پی داره. روزه‌داری شامل روزه جسم، چشم، دل، قلب و گوش می‌شود. لذا برای داشتن روح و جسمی سالم نیاز است تدابیری را رعایت کنیم. به عنوان مثال

استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی در تمام اقشار جامعه به شدت رواج پیدا کرده است. شبانه‌روز اطلاعات و اخبار زیادی در فضای مجازی تبادل می‌شود که تقریباً تمام افراد جامعه وقت زیادی را براش صرف می‌کنند.

خوبه که توی این شب های عزیز که مهمون خداوند هستیم، روزه فضای مجازی بگیریم و کمتر خودمان را درگیر دنیای مجازی کنیم و بیشتر با خودمون خلوت کنیم.

بدون شک، بیدار ماندن در شب های قدر به تنهایی برای درک این شب کافی نیست؛ درسته که باید شب را تا سپیده صبح به عبادت و دعا بگذرانیم؛ ولی نکته مهمّی که درباره شب های احیا باید مورد توجه قرار گیرد، این است که فقط به بیداری چشم قناعت نکنیم؛ چون آنچه که مهم است بیداری دل و آگاهی و بصیرتی است که انسان را در محضر فرشتگان آسمانی، سزاوار فیض و رحمت می کند و پاداشِ نیک الهی را به همراه دارد.

در واقع،باید شخص با عالم معنا ارتباط برقرار کند و با اعتقاد استوار و پیش آگهی از ویژگی های این شب شریف و با بهره گیری از دعاهایی که در این شب ها سفارش شده، دست نیاز به جانب خدای بی نیاز دراز کند و حاجت بطلبد.

به نوعی، سالک باید از قبل، خودش را آماده کند و مقدمات عبادت در چنین شبی را فراهم بیاره؛ مثلاً ، جای مناسب، لباس مناسب ، عطر مناسب و برای سخن گفتن با خدای خودش کلمات پرشور و عمیقی انتخاب کنه. و دعاهای خاص این شب را آماده کند

چراکه دعا نقش مهمی در تغییر سرنوشت داره. همان طور که پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمود: «فقط دعاست که تقدیر و سرنوشت را دگرگون می کند » به همین دلیله که در شب های قدر به آن سفارش اکیدی شده است.

و اما یکی از اعمال شب های قدر، قرآن به سر گرفتن است. در حقیقت روزه داران، در ماه خدا، و در خانه خدا، کتاب خدا را شفیع خودشون، قرار می دهند. آن ها به محتوای قرآن فکر می کنند، به آغوشش پناه می برند و با آن پیمان مجدد می بندند تا با معارف نورانی اش، همه زوایای تاریک زندگی خودشون را نورانی کنند.

 

پس بیاییم در این شب ها به یاد آن چه در طول سال انجام داده ایم، بیفتیم. بیاییم، اگر کار نیکی کردیم از خداوند تشکر کنیم. اگر هم خطایی داشتیم یه تجدید نظر در عقاید اشتباه خود بکنیم. ﮐﺎﺵ ﮐﺴﯽ برایمان ﺍﺯ باطل کننده های ﺭﻭﺯﻩ بیشتر ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ، ﮐﺎﺵ ﮐﺴﯽ برایمان ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﭘﺮﺍﻧﺪﻥ ﮔﻨﺠﺸﮏ ﺭﻭﺯﻩ ﺭﺍ ﺑﺎﻃﻞ می‌کند ﻭ ﺗﺮﺳﺎﻧﺪﻥ ﮔﺮﺑﻪ‌ﺍﯼ ﻭ ﻟﻪ‌ ﮐﺮﺩﻥ ﻋﻠﻒ‌ ﻫﺎﯼ ﺳﺒﺰ ﻭ چیدن یک گل یاس ﺑﻪ ﺑﻬﺎﻧﻪ ﺑﻮﯼ ﺧﻮﺵ، ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﻏﺒﺎﺭ ﻏﻢ ﺑﻪ ﻗﻠﺐ دیگری، ﭼﺸﺎﻧﺪﻥ ﺷﻮﺭﯼ ﺍﺷﮏ ﺑﻪ ﻟﺐ‌ ﻫﺎﯼ دیگری، انداختن مسئولیت ﺍﺷﺘﺒﺎﻩﻫﺎﯼ ﺧﻮﺩمون ﺑﻪ گردن دیگری کاره ناپسند ی است. ﭼﻪ ﻓﺮﻗﯽ ﻣﯽ‌ﮐﻨﺪ ماه ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ یا ماه خرداد؟ ﻫﺮ ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﺩﺳﺘﯽ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﯽ، ﺩﻟﯽ ﺭﺍ ﺑه‌ ﺪﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﯼ، ﺍﺷﮑﯽ ﺭﺍ ﭘﺎﮎ ﮐﺮﺩی، آن روز حق مطلب را ادا کرده‌ ای.وﮔﺮﻧﻪ ﺗﺎ ﺑﻮﺩﻩ و هست آدم های‌ زیادی ﺑﻮﺩنﺪ ﮐﻪ ﮔﺮﺳﻨﮕﯽ کشیدﻩ‌ ﺍﻧﺪ اما ﻫیچ وقت ﺭﻭﺯﻩ ﻧﺒﻮﺩﻩ‌ ﺍﻧﺪ.

ای‌ کاش در این شب های عزیز ماه مبارک ﺭﻭﺯﻩ پرهیز بگیریم؛ پرهیز ﺍﺯ ﻗﻀﺎﻭﺕ، ﺍﺯ ﺩﺭﻭﻍ، ﺍﺯ ریا، ﺍﺯ ﺗﻬﻤﺖ، دورویی، ﺍﺯ نیرنگ و کینه و نهایتا ا ای‌کاش در ماهی که مهمان خداوند یکتا هستیم، بتوانیم این تغییرات را در رفتار و نگاه خودمان به زندگی اعمال کنیم.

بیایید با دلی شیشه ای به دعا و مناجات با خدای خودمون بپردازیم تا انشاءالله دعاهایمان مستجاب شود.
الهی…
با خاطری خسته…
دلی به تو بسته!
دست از غیر تو شسته…
درانتظار رحمتت نشسته ام. میدهی كریمی نمی دهی حكیمی…
می خوانی شاكرم میرانی صابرم…
الهی احوالم چنانست كه می دانی واعمالم چنین است كه می بینی نه پای گریز دارم ونه زبان ستیز…
الهی مشت خاكی را چه شاید و از او چه برآید …
دستم بگیر یا الرحم الراحمین .

تولید و پخش در رادیو بدن

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا