تغذيهمقاله

بوی بد دهان در ماه رمضان

بوی بد دهان در ماه رمضان

بوی بد دهان در ماه رمضان ،یکی از مشکلات بیشتر روزه داران در این ماه مبارک رمضان است. البته اکثر آنها نمی دانند علت آن چی هست! و چگونه می توان بوی بد دهان در ماه رمضان را رفع کرد. ضمن اینکه برای برخی از افراد، این مشکل فقط مختص ماه رمضان نیست. و در دیگر ماه های سال این بوی ناخوشایند از دهان وجود دارد. اما برای رفع بوی بد دهان، ابتدا باید علت آن را دانست.


علت بوی بد دهان در ماه رمضان

علت های بوی بد دهان، به دو دسته تقسیم می شود:
1. علل موضعی
2. علل داخلی

دسته نخست:

همان مشکلات مربوط به دهان و دندان و لثه می باشد. روزه داران عزیز با آگاهی از این عوامل می توانند نسبت به جلوگیری از آن اقدام کنند. پوسیدگی و جرم گرفتن دندان ها، از جمله عواملی هستند که در طی روزه داری با خشک شدن دهان، بوی بد متساعد می کنند. عفونی بودن لثه ها(پیروه) هم از جمله، همین عوامل هست. باقی ماندن غذا درون حفره های انتهایی گلو و بین دندان ها، و سیگاری بودن، از علت های مهم دیگری است که می توان به آن اشاره کرد.

دسته دوم :

به مشکلات دستگاه گوارش و سیستم داخلی بدن مربوط می شود. مشکلاتی از قبیل زخم معده، کبد چرب، نارسایی کلیه ها، دیابت، و تغذیه نادرست. در واقع، بوی بد دهان در ماه رمضان ناشی از نخوردن غذاست. در این حالت بدن برای تولید انرژی به چربی های ذخیره شده متوسل می شود. کتون تولید شده ناشی از سوختن چربی ها، موجب ایجاد بوی بد می شود.
عدم آمادگی کبد برای سوزاندن چربی در روزهای نخست، تولید بوی بد بیشتری می کند. ولی به تدریج با افزایش توانایی کبد برای سوختن چربی ها، کنون کمتری تولید می گردد. به همین نسبت بوی بد هم، کم می شود.


درمان بوی بد دهان در ماه رمضان

مزیت و ماهیت روزه گرفتن، این است که بدن چربی های اضافی دخیره شده را بسوزاند. نکته قابل توجه این است با توجه به فرایند چربی سوزی، این بو طبیعی است. درست مثل بوی نامطبوع ناشی از آب کردن دُنبه های حیوانی. پس راه حل خاصی برای درمان ندارد. بنابراین فقط می شود، میزان آن را با انجام کارهایی کم کرد.

کارهایی از قبیل:

• تلاش برای کم نشدن بزاق دهان و مسدود نشدن غدد ترشحی بزاقی.
• خوردن غذاهای نرم و لطیف همچون شیربرنج، حریره و فرنی برای تحریک پرزهای غدد بزاقی دهان با نوازش دادن آنها.
• پرهیز از مصرف سبزیجات و میوه جات ترش که باعث کاهش ترشح بزاق اند.
• نخوردن مواد غذایی داغ برای جلوگیری از ساییدگی پُرزهای چشایی دهان.
• خوردن سحری همراه با مصرف غذاهای خنک و نعناع.
• نخوردن مواد غذایی گوگرددار مثل سیر و پیاز و پیازچه و تره…
• استفاده از پنیر بواسطه فسفات زیاد و اثر آن در جلوگیری از خشکی دهان.
• مصرف ویتامین C برای جلوگیری از رشد باکتری در محوطه دهان.
• روزه گرفتن قبل از ماه رمضان برای بالا بردن کبد در سوختن چربی ها.

نکته:

خوردن غذاهای خشک، ترش، داغ را ترک کنید تا دهان تان مرطوب باقی بماند.

در کل، علت اصلی بوی بد دهان در ماه رمضان سوختن چربی هاست. اما گاهی وقت ها، این بوی بد می تواند ناشی از زیاده روی در مصرف عذاهای ناهمگونی باشد که به بهانه جبران انرژی در سحر یا افطار مصرف می گردد. بنابراین از درهم خوری و روی هم خوری پرهیز کنید. ضمن اینکه با تامین مایعات بدن از خشکی و بوی بد جلو گیری کنید.


رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

مهم ترین کار این است که در وعده سحر حتما مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در پایان هم سطح زبان تا انتهایی ترین محل ورود آن به حلق را برس بکشید. تا اگر غذایی در حفره های انتهایی آن باقی مانده است خارج شود. در پایان کار هم می توانید از دهان شوی ضد باکتری بهره ببرید.

[box]پیشنهاد می کنیم نگاهی هم به صفحه محصول اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان بندازید[/box]

نکته:

سعی کنید از خمیر دندان هایی که کمتر باعث خشکی دهان می شوند، استفاده کنید.

موارد دیگر

در افراد کهنسال بخاطر کم شدن سرعت متابولیسم، کاهش مقاومت به عفونت، کاهش اشتها و کاهش میزان آب بدن، بطور معمول بوی بدن دهان وجود دارد. همچنین به دلیل تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، حاملگی و یائسگی، معمولا بوی بد دهان وجود دارد.


سخن آخر

یادمان باشد، ممکن است با عادت کردن به بوی بد دهان مان، دیگه خودمان احساس بوی ناخوشایند نکنیم. ولی این دلیل نمی شود که فکر کنیم که دهان مان بوی بد نمی دهد. به قولی بوی بد دهان در ماه رمضان، شکسته بودن چراغ خطر عقب ماشین است. تا کسی به شما نگوید خودتان متوجه اش نمی شوید. در حقیقت، دیگران به رسم ادب و عیب پوشی از گفتن چنین ایرادهایی خودداری می کنند. بنابراین خوبه که از نزدیکان مان بخواهیم که این مشکل را به متذکر شوند. سالم و تندرست باشید

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا