مقاله

لاغری با تست ژنتیک

لاغری با تست ژنتیک!

لاغری با تست ژنتیک! شاید بارها برایتان اتفاق افتاده که بعد از رعایت یک دوره رژیم لاغری، دوباره چاق شده باشید. بر اساس مطالعات 95% افراد پس از لاغر شدن، در طول چند سال، دوباره چاق می‌شوند و 41% کسانی که رژیم می‌گیرند، پس از لاغر شدن بیش از وزنی که کم کرده بودند دوباره اضافه وزن پیدا می‌کنند!
از طرف دیگر، چند صباحی است که پای شرکت‌هایی که ادعا می‌کنند با انجام تست ژنتیک می‌توانند رژیم غذایی و آینده تناسب اندام منحصر به فرد شما را رقم بزنند، به بازار کشور باز شده است.

چند سال پیش که زمزمه این تست‌ها را در رسانه‌ها می شنیدیم باور نمی‌کردیم روزی پای آنها به کشور ما هم باز شوند. اما مثل هر تِرند دیگری، به خصوص در زمینه کاهش وزن و لاغری پای آنها نیز به کشور ما باز شده است.
به هر حال ما هم مثل مردمان سایر ملل تحت تاثیر تبلیغات محصولی مثل کرم ماکاس قرار گرفتیم که با شعار سه بار به راست و سه بار به چپ، چربی ها شروع به سوزاندن خواهند کرد! قطعا تحت تاثیر تبلیغات این روش جدید هم قرار خواهیم گرفت.
بنابراین، در ادامه تلاش می‌کنیم از تمام جنبه‌های ممکن به موضوع “رژیم غذایی و برنامه تمرینی بر اساس ژنتیک شما”، بپردازیم و اینکه این نوع ادعاها چقدر درست هستند!

کاهش وزن با تست ژنتیک

هر هفته در خبرها یک رژیم غذایی جدید پیشنهاد می‌شود، رژیم با پروتئین بالا، کربوهیدرات کم و بسیاری انواع رژیم‌های غذایی دیگر. حالا با توجه به اینکه تنوع رژیم‌های لاغری بسیار زیاد است، واقعا چطوری بفهمید کدام‌ یک از آنها برای شما از بقیه بهتر و مؤثرتر خواهد بود؟

شاید انتخاب بین تعداد بسیار زیاد این رژیم‌های غذایی به همین دلیل بسیار سخت است؛ در نتیجه زمان زیادی از فرد برای انجام آزمون و خطا در امتحان کردن بهترین رژیم غذایی گرفته و گاهی سبب نا امیدی در نتیجه گیری می شود. آیا راهی‌ برای اصلاح این امر وجود دارد؟

از آنجایی که یکی‌ از عللِ وجود تعداد بالای رژیم غذایی این است که بدن هر فرد ممکن است به یک رژیم غذایی خاصی واکنش نشان دهد؛شاید پاسخ این پرسش نیز در DNA شما قرار داشته باشد! به همین خاطر اخیرا بعضی‌ از شرکت ها سیستم جدیدی ارائه داده‌اند: به نام رژیم بر پایه ژنتیک فرد. ولی آیا تست ژنتیک واقعاً می تواند منجر به لاغری و کاهش وزن شود؟! یا تست ژنتیک هم یک دروغ دیگر در بازار آشفته لاغری، کاهش وزن و تناسب اندام است؟!

آزمایش ژن‌های مرتبط با تناسب وزن

با انجام آزمایش‌های خاصی بر روی DNA هر فرد می‌توان دریافت آیا وی حامل ژن‌های خاصی است که وی را مستعد اضافه وزن یا چاقی می‌کنند یا خیر. به علاوه، در صورت برخورداری از این ژن‌ها و ابتلا به چاقی یا اضافه وزن با رعایت چه نوع رژیم غذایی، و کدام گروه از ورزش‌ها می‌توان بر مشکل چاقی یا اضافه وزن غلبه کرد؟

رژیم ژنتیکی به این روش عمل می‌کند که فرد با ثبت نام در سیستم یک نمونه از DNA خود از بزاق دهان را به شرکت مذکور ارسال می‌کند و این کار در حدود شش هفته زمان می‌برد؛ در این مدت از شما خواسته می‌شود که رژیم غذایی و میزان فعالیت ورزشی خود را رکورد کنید. زمانی‌ که نتیجه آزمایشات آماده شد به شما نشان داده می شود که آیا نوع رژیم و فعالیت بدنی شما با شرایط ژنتیکی‌ شما سازگاری دارد؟

تست ژنتیکی چگونه به لاغری کمک می کند؟

اگر ترکیب ژنتیکی شما سبب مستعد شدن شما به چاقی شود و فرد دارای تنوع ژنتیکی AAدر ژن TFAP2B خود باشد، این تست کمک می کند تا ترکیب ژنتیکی خود را بشناسید و بر مبنای آن رژیم غذایی مختص به خود را دریافت کنید. یعنی چه نوع رژیم غذایی بر مبنای ترکیب ژنی شما برای شما مناسب است.

این تست مناسب ترین رژیم غذایی که حاوی ترکیب مناسبی از مواد مغذی باشد را بر اساس DNA شما مشخص می کند. این تست شما را قادر می سازد تا با هر آنچه سبب چاقی یا افزایش وزن و به خطر افتادن سلامتی می شود، مقابله کنید.

رژیم لاغری ژنتیکی چطوری کار می کند!

این رژیم غذایی، با آگاهی از ساختار ژنتیکی، توصیه هایی برای رفتارهای غذایی شما و کنترل اشتهای شما دارد. مثلا اینکه چگونه ژن های شما میزان لپتین (هورمونی که احساس گرسنگی را کاهش می دهد) را تحت تاثیر قرار می دهند. یا اگر ترکیب ژنی خطرناکی از ژن های مرتبط با FTO( مرتبط با توده چربی و چاقی) دارید، چطور سبب افزایش BMI و چاقی می شود.

یا رادیکال آزاد چیست و ترکیب ژنتیکی شما چگونه سطح آن را در بدنتان تحت تاثیر قرار می دهد و چه اقداماتی برای کنترل سطح آن می توانید انجام دهید؟

چه ژن هایی در ترکیب ژنی شما سبب چاقی شکمی می شود و چگونه رژیم غذایی مناسب می تواند سبب مقابله با عملکرد ژن های نامطلوب شود.

چگونه عملکرد ژنی شما سبب متابولیسم مواد غذایی و تبدیل آن به چربی، پروتئین و کربوهیدرات می شود.؟

در حقیقت،با رژیم لاغری ژنتیکی، شما لیستی از انواع مواد غذایی در دسترس و مقرون به صرفه را دریافت خواهید کرد، که به شما در کاهش وزن بر مبنای ترکیب ژنی خود کمک می کند؛ و حاوی مواد غذایی مورد نیاز شما، به صورت اختصاصی برای شما خواهد بود. لاغری با تست ژنتیک

مکانیسم لاغری با تست ژنتیک

DNA یک مولکول بسیار بزرگ است که قسمت عمده ژن‌های ما را می‌سازد و حاوی اطلاعات وراثتی ما است. این مولکول از یک‌سری واحدهای ساختمانی موسوم به “نوکلئوتید” ساخته شده است (چهار نوع نوکلئوتید در این مولکول یافت می‌شوند که با حروف اختصاری A، G، C، T نشان داده می‌شوند). نوکلئوتیدها به صورت زنجیروار به دنبال یکدیگر قرار می‌گیرند و در واقع نحوه چیدمان آنها رمزهایی ایجاد می‌کند که پس از رمزگشایی، موجب می‌شوند فرمان‌ها یا اعمال خاصی در سلول (بدن) صورت پذیرد.

به کل ماده وراثتی هر فرد “ژنوم” گفته می‌شود. در ژنوم هر انسان، بیش از 3 میلیارد جفت نوکلئوتید وجود دارد. در هر جایگاه از ژنوم هر فرد 2 نسخه از ماده وراثتی وجود دارد که یک نسخه از مادر و یک نسخه از پدر به وی رسیده است.
از بین 3 میلیارد جفت نوکلئوتید مزبور، 9/99% آنها در تمام انسان‌ها یکسانند، ولی 1/0% آنها در افراد مختلف با یکدیگر فرق می‌کنند و همین فرق باعث تفاوت افراد با یکدیگر می‌شود (مانند تفاوت‌های ظاهری، شخصی، شخصیتی و غیره، تفاوت در رنگ چشم و مو، قد، هوش و…). دانشمندان دریافته‌اند که این تفاوت‌های ژنتیکی حتی بر این امر که چه‌گونه بدن هر فرد وزنش را در حد مناسبی نگه دارد نیز مؤثر خواهند بود. لاغری با تست ژنتیک

تفاوت های ژنتیکی در لاغری با تست ژنتیکی

شکی نیست که رژیم غذایی و فعالیت جسمی هر دو در تعیین وزن ما سهم مهمی دارند، ولی بر اساس مطالعات اخیر، مشخص شده که در 70-40% از موارد چاقی، علت ارثی(ژنتیکی) در کار است.
در آزمایش تعیین ژن‌های مرتبط با تناسب وزن، تفاوت‌های ژنتیکی خاصی موسوم به “دگرگونی‌های تک‌نوکلئوتیدی” (Single-Nucleotide Polymorphism) مورد بررسی قرار می‌گیرند.

هر SNP جایگاه خاصی از ژنوم را نشان می‌دهد که در آن چیدمان یک نوکلئوتید خاص در فرد مورد بررسی، با آنچه در اکثریت افراد جامعه شایع است، فرق می‌کند. این دسته از تفاوت‌ها را Allele “آلل”(های) گوناگون، همان ژن یا جایگاه ژنی نیز می‌نامند.(آللی را که در اکثر افراد مشابه است آلل “اکثریت” و آلل متفاوت را آلل “اقلیت یا فرعی” می‌نامند.فردی که آلل اقلیت را دارد، “ناقل” آن آلل تلقی می‌شود. هر SNP با شناسه‌ای متشکل از rs و یک عدد نشان داده می‌شود). آلل در حقیقت ژن کنترل‌کنندهٔ یک صفت است که در یک جایگاه مشخص روی کروموزوم قرار گرفته است.

متفاوت بودن این آلل بسته به اینکه در کجای ژنوم باشد دارای تبعات زیر است:

• می‌تواند بی‌ضرر باشد
• بر سلامت فرد تأثیر نامطلوب گذاشته، باعث بیماری شود.(آلل پرخطر)
• یا آنکه به خودی خود ضرری نداشته، ولی در شرایط خاصی فعال شده و موجب بروز بیماری و مشکل در فرد ناقل آن آلل گردد.(مانند فعال شدن ژن‌های مولد سرطان در شرایط خاص).

در واقع تغییر نوع نوکلئوتید در جایگاه مورد نظر، به مثابه تغییر “رمز” خواهد بود. تغییر رمز می‌تواند بر فرمان و عملکرد ناشی از گشودن این رمز تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال برای آنزیم ACE دو آلل وجود دارد: یکی از آنها (آلل اکثریت) به بهبود کار عضلات در هنگام انجام ورزش‌های استقامتی کمک می‌کند، و آلل دیگر یعنی SNP برعکس، موجب آن می‌شود که احتمال ابتلا به افزایش فشار خون و کلسترول در فرد ناقل این آلل افزایش یابد.

در صورتی که آلل مورد نظر مرتبط با ژن‌های تناسب وزن باشد، می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به چاقی یا اضافه وزن کند.

ژن‌های مورد بررسی در لاغری با تست ژنتیک

در این آزمایش 5 ژن مرتبط با چاقی مورد بررسی قرار می‌گیرند. اما برای آنکه مطالعه یک دگرگونی تک‌نوکلئوتیدی (SNP) ارزشمند باشد، باید از معیارهای زیر برخوردار باشد:

• SNP مورد نظر باید مرتبط با ژنی باشد که ارتباط معنی‌داری با متابولیسم، ذخیره چربی، جذب مواد غذایی و سایر قسمت‌های مهم فیزیولوژی کنترل وزن دارد.
• این SNP باید در حداقل 25% از جمعیت مورد مطالعه وجود داشته باشد.
• حداقل در ده مقاله مختلف که دستکم 5000 نفر از نژادهای مختلف را در بر داشته‌اند گزارش شده باشد.

1. FABP2 Ala54Thr (A54T) Polymorphism:

ژن FABP2 در حالت عادی باعث تولید پروتئینی می‌شود که به جذب اسیدهای چرب از روده کمک می‌کند. در صورت وجود دگرگونی تک‌نوکلئوتیدی ((SNP در ساختمان این ژن، نوعی پروتئین FABP2 تولید می‌شود که میل ترکیبی بیشتری به اسیدهای چرب داشته و در نتیجه موجب جذب بهتر اسیدهای چرب (چه به صورت اسید چرب اشباع با زنجیره بلند و چه اسید چرب غیر اشباع) از طریق روده خواهد شد.
بر اساس مطالعات تغییری به نام Ala54Thr ((rs1799883 در این ژن، با چاقی ارتباط دارد.

در این تغییر به جای آلانین، تره‌اونین در پروتئین مزبور قرار می‌گیرد و همین تغییر موجب افزایش BMI، چربی شکمی، کاهش لپتین و متابولیسم در موقع استراحت می‌گردد. در اشخاصی که در هر دو آلل خود این تغییر را دارند (54Thr/Thr) میزان افزایش تری‌گلیسیرید و اسیدهای چرب 14-18 کربنه بعد از صرف غذا در مقایسه با افراد دیگر (54Ala/Ala) بیشتر خواهد بود.

ناقلان این ژن در صورت ابتلا به دیابت نوع 2، تا شش ساعت بعد از مصرف اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، میزان اسیدهای چرب موجود در شیلومیکرون‌های آنها بالا باقی می‌ماند. در این افراد همچنین، میزان تری‌گلیسرید در هنگام ناشتایی نیز افزایش می‌یابد؛ که نشانه افزایش تولید لیپیدها و ترشح تری‌گلیسرید است.

بالا بودن میزان چربی خون می‌تواند اثر القایی افزایش جذب گلوکز توسط انسولین(بعد از افزایش قند خون) را دچار اختلال کند، و در نتیجه موجب افزایش سطح انسولین خون و مقاومت نسبت به انسولین شود. در واقع، با افزایش سرعت اکسیداسیون اسیدهای چرب پس از صبحانه، در ناقلان این ژن میزان مقاومت به گلوکز کمتر شده و در نتیجه میزان شیوع دیابت نوع 2 در آنان افزایش می‌یابد.

به همین علل، میزان ریسک چاقی و بیماری‌های وابسته به چاقی مثل بیماری‌های قلبی و عروقی و یا دیابت افزایش می‌یابد. بنابراین، ناقلان آلل Ala54Thr باید از مصرف اسیدهای چرب اشباع پرهیز نموده و بیشتر از اسیدهای چرب غیر اشباع حاوی چندین پیوند دوگانه (به ویژه اُمگا 3) استفاده کنند(رژیم مدیترانه‌ای). به علاوه رژیم‌های سرشار از کربوهیدرات به‌ ویژه مصرف کربوهیدرات‌های مرکب(موجود در سبزی‌ها، نان و غلات کامل) نیز در سوخت و ساز چربی‌ها و افزایش حساسیت انسولین کمک خواهد کرد. انجام 90-60 دقیقه پیاده‌روی قبل از صرف غذا برای کاهش چربی خون و کاهش وزن نیز تا حدودی سودمند خواهد بود. انجام تمرینات استقامتی نیز باید در برنامه زندگی این افراد گنجانده شود. لاغری با تست ژنتیک

2. ADRB2 Arg16Gly (R16E) and Gln27Glu (Q27E) Polymorphisms:

محصول ژن ADRB2 یک گیرنده پروتئینی است که در سوخت و ساز چربی‌ها در پاسخ به هورمون‌هایی موسوم به کاته‌کولامین در پاسخ به استرس نقش دارد(افزایش لیپولیز ناشی از استرس). همچنین، در آزادسازی گلوکز از گلیکوژن ذخیره شده در کبد و عضلات(افزایش فرآیند گلیکوژنولیز)، همچنین، در کاهش حرکت روده‌ای، افزایش ترشح انسولین از پانکراس نیز نقش دارد.

تاکنون مشخص شده است که تغییر در ساختمان این ژن باعث تغییر اسید آمینه موجود در محصول پروتئینی آن می‌شود. یکی از معروف‌ترین آنها جهش نقطه‌ای در جایگاه 27 این پروتئین است که به ‌آن جهش Gln27Glu می‌گویند. این جهش در سفیدپوستان از دیگر نژادها شایع‌تر است و در بعضی جوامع تا 50% افراد دارای این جهش هستند.

ارتباط این تغییر با چاقی در مطالعات به خوبی نشان داده شده است. ناقلانGln27Glu چاقی شکمی(مرکزی) دارند، و سلول‌های چربی آنها 50% بزرگ‌تر از بقیه افراد است. بر اساس مطالعات چنانچه این افراد غذاهای پرکربوهیدرات مصرف کنند، احتمال ابتلا به چاقی(به ویژه از نوع شکمی) در آنها افزایش می‌یابد. به علاوه این افراد به برنامه‌های ورزشی لاغری کمتر جواب می‌دهند؛ اما در صورت رعایت رژیم کم‌کربوهیدرات احتمال کاهش وزن در آنها افزایش می‌یابد. لاغری با تست ژنتیک

FTO GENE MUTATION .2-1 یا the human FaT mass and Obesity associated :

این ژن روی کروموزوم 16 واقع شده و محصول آن در سوخت و ساز انرژی نقش مهمی دارد. گونه‌ای تغییر یافته از این ژن قوی‌ترین عامل ارثی خطرساز برای چاقی به شمار می‌رود. وزن ناقلان این ژن در مقایسه با سایر افراد به طور متوسط 3 کیلوگرم بالاتر بوده و خطر چاقی در آنان 7/1 برابر بیشتر است.این ارتباط در نژادها و جمعیت‌های مختلف نیز دیده شده است.

ناقلان ژن تغییر یافته (آلل A، rs9939609) که آن را به اختصار آلل پرخطر FTO می‌گویند، نمی‌توانند هورمون محرک اشتها را به نحو مناسب در هیپوتالاموس مهار کنند. این امر، باعث کاهش حس سیری و افزایش دریافت کالری در آنها می‌شود. به علاوه افرادی که هر دو آلل آنها از نوع A است (AA)؛ بیشتر میل به خوردن غذای‌های پُرکالری خواهند داشت.

در صورتی که ناقلان آلل A (AT) از غذاهای پرچربی استفاده کنند، احتمال چاقی در آنها افزایش می‌یابد؛ اما در چندین مطالعه مشاهد شد که ورزش و یا رژیم غذایی در خنثی کردن تأثیر ژن کاربرد دارند.
به عنوان مثال، بر اساس یک مطالعه استفاده از رژیم پُرپروتئین موجب کاهش تأثیر آلل A گردید. به طوری که کاهش وزن و کاهش توزیع ناحیه‌ای چربی‌ها را به همراه داشت. رژیم غذاهای غنی از چربی‌های اشباع شده نیز می‌تواند میزان شاخص توده بدن در این بیماران را به شدت افزایش دهد. به علاوه، استفاده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای (به ویژه در کشورهای اسپانیا، ایتالیا و جوامع یونانی تبار) نیز در تعدیل اثر این ژن مؤثر بوده است.

در مجموع توصیه بر آن است که این افراد:

• از غذاهایی که میزان اسید چرب اشباع و ترانس کمی دارند استفاده کنند.
• فعالیت فیزیکی استقامتی (مثل دویدن) داشته باشند.
• حداقل 5 بار در روز غذا با حجم کم مصرف کنند.
• کالری رژیم غذایی آنها حدود 60% میزان نیاز روزانه باشد.
• قسمت اعظم کالری دریافتی آنها از پروتئین (به جای چربی‌ها) تأمین شود.
• برای تأمین کربوهیدرات‌های مورد نیاز بیشتر از میوه‌ و سبزی استفاده کنند.

3. MC4R mutation:

محصول ژن MC4R که به آن پروتئین MC4R می‌گویند(و در هیپوتالاموس یافت می‌شود)، در تنظیم اشتها و سرکوب احساس گرسنگی نقش مهمی دارد. اگر جهشی در نزدیکی ژن فوق رخ دهد سبب می‌شود که احتمال چاقی در بزرگسالان و بخصوص بچه‌ها افزایش یابد (the near MC4R risk allele).

شیوع این جهش در نژادهای مختلف متفاوت است، ولی تخمین زده می‌شود که 40-14٪ مردم لااقل ناقل یک کپی از این ژن باشند. در ناقلان ژن جهش یافته، محصول ژن قادر به فعالیت طبیعی نیست، این افراد میل به پرخوری (به ویژه غذاهای غنی از پروتئین و چربی) خواهند داشت. همچنین، احساس گرسنگی کاذب در این افراد زیاد دیده می‌شود. چنانچه آنان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند و حتماً صبحانه نیز میل کنند، کمتر از ناقلانی که وعده‌های غذایی خود را حذف می‌کنند، چاق خواهند شد.

کودکان ناقل ژن جهش یافته میزان ریزه‌خواری (هله‌هوله‌خوری) زیاد است و در صورت کم‌تحرکی یا بی‌حرکتی به میزان بیش از 2 ساعت در روز، احتمال چاقی آنها بیشتر خواهد بود. به علاوه ناقلان این ژن در کنترل اشتها و اجتناب از ریزه‌خواری نیز مشکل دارند. اما با افزایش تعداد وعده‌های غذایی، کم‌کردن کارهای کم‌تحرک و افزایش فعالیت جسمی می‌توانند تأثیر این ژن را کاهش دهند. لاغری با تست ژنتیک

4. SH2B1 mutation:

محصول ژن SH2B1 در تنظیم سوخت و ساز گلوکز و چربی نقش دارد. وقوع نوعی جهش ژنتیک(از نوع حذف‌شدگی) باعث افزایش مقاومت به انسولین و لپتین، و نهایتاً چاقی و دیابت نوع 2 می‌شود. ناقلان این ژن تمایل زیادی به خوردن غذاهایی که چربی کل، چربی اشباع شده و چربی‌های اشباع نشده تک‌کربنه آنها بالاست، دارند. به علاوه تغییر ژن از نوع SNP نیز با افزایش شاخص توده چربی بدن مرتبط است. ناقلان ژن تغییر یافته در صورت مصرف مداوم غذایی پرچربی، حتما با خطر چاقی مواجه خواهند بود. لاغری با تست ژنتیک

5. BNDP mutation:

محصول ژن BNDP پروتئینی است که در مغز و اعصاب ترشح می‌شود و علاوه بر نقش مهمی که در سیستم عصبی (از جمله تکثیر و تمایز سلول‌های عصبی و تنظیم ارتباط بین سیناپسی) ایفا می‌کند، در تنظیم میزان مواد غذایی دریافتی، تعادل انرژی و نگهداری وزن در یک میزان ثابت نیز دخالت دارد.

به طور کلی این پروتئین تنظیم کننده مثبت فعالیت انسولین است و در نتیجه در غیاب این پروتئین مقاومت به انسولین و لپتین مشاهده می‌شود، و در نهایت زمینه ایجاد چاقی و دیابت نوع 2 در این بیماران افزایش می‌یابد. نوعی تغییر ساختمانی در ژن BNDP باعث می‌شود که به جای نوکلئوتید A، نوکلئوتید G قرار گیرد.

در نتیجه افراد ناقل آلل G با خطر افزایش شاخص توده چربی بدن، هم در دوران بچگی و هم در دوران بزرگسالی، مواجهند. این افراد تمایل بیشتری به خوردن مواد غذایی پرچرب و در تعداد وعده‌های زیاد دارند. به علاوه این افراد مستعد چاقی مجدد بعد از رعایت رژیم لاغری نیز هستند. لذا ناقلان آلل G باید رژیم‌های لاغری و تمرینات ورزشی خود را به صورت دراز مدت ادامه دهند تا دچار افزایش مجدد وزن نگردند. افراد ناقل آلل G با خطر افزایش شاخص توده چربی بدن، هم در دوران بچگی و هم در دوران بزرگسالی، مواجهند. لاغری با تست ژنتیک

نحوه تفسیر نتایج و استفاده از آنها در لاغری با تست ژنتیک

تفسیر نتایج، تنها با پزشک معالج است. ولی محض اطلاع، آزمایشگاه هانیز در مورد نتایج هر ژن توضیحاتی را به صورت کامل و قابل فهم ارائه می‌کنند.

در واقع، با اطلاع از نتایج این تست، پزشک می‌تواند بهترین برنامه کاهش وزن(شامل رژیم غذایی، ورزش و تغییر سبک زندگی) را برای فرد مبتلا به چاقی انتخاب کند.(به عنوان مثال: می‌تواند دریابد آیا رژیم کم کربوهیدرات بیشتر به درد فرد می‌خورد یا رژیم کم‌چربی؟ آیا پیاده‌روی آرام برای وی مناسب‌تر است یا پیاده‌روی سریع؟ و …)لاغری با تست ژنتیک

نمونه‌گیری در لاغری تست ژنتیک

نمونه‌گیری به آسانی انجام می‌شود. بدین منظور کافی است که سر یک سوآب (گوش‌پاک‌کن) چندین بار در داخل دهان و ناحیه گونه مالیده شود تا سلول‌های آن ناحیه به سوآب منتقل گردند. سوآب مزبور، بعد از خشک شدن در بسته‌بندی مناسب قرار داده شده و به آزمایشگاه تحویل می‌شود.

در آزمایشگاه، DNA موجود در سلول‌های هر فرد با استفاده از روش‌های پیشرفته و اختصاصی مورد مطالعه قرار گرفته، وضعیت پنج ژن مرتبط با تناسب وزن از نظر دگرگونی تک نوکلئوتیدی (SNP) یا تغییرات جهشی (موتاسیون) بررسی می‌شود. لاغری با تست ژنتیک

آیا روش لاغری با تست ژنتیک می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؟

همان گونه که اشاره شد ژن های ما گستره وسیعی از رفتارها از فیزیکی تا ذهنی را تحت تاثیر قرار داده و بر فرآیند های بسیاری مانند شیوه تغذیه و الگوی خواب موثر هستند. زمانی که آگاهی از ترکیب ژنتیکی و نحوه استفاده از نقاط قوت آن فراهم شود، افراد به سلامتی خود نزدیک تر خواهند شد.

قطعا نتیجه آزمایشات لاغری با تست ژنتیک به تنهایی آثاری در کاهش وزن ندارد! در حقیقت، این یک گزارش کاملی است که، به فرد راهنمایی میدهد چگونه فعالیت بدنی و رژیم غذایی خود را در جهت کاهش وزن بهینه سازی کند. همینطور، این آزمایشات می‌تواند انگیزه زیاد در فرد ایجاد کند. چرا که می‌تواند مشکلاتِ عادات غلط را به فرد، به وضوح بیان کند.

گردآوری مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا