عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان
عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان
عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان . معنای کلمه «فطر» در لغت، گشودن و باز شدن چیزی است. « افطار » و « عید فطر » نیز از یک ریشه هستند. چرا که روزهدار دهانش را در وقت مغرب و روز عید فطر بر خوردنیها و آشامیدنیها باز میکند. از فردای این روز، تازه حفظ دستاوردهای ماه رمضان آغاز می شود.
عید فطر از مهمترین جشنها و اعیاد مسلمانان است. در کشورهای اسلامی، عید فطر از جمله اعیاد اصیل و بسیار مهم محسوب میشود و همواره با تعطیلی رسمی همراه است.
حلول ماه شوال و عید فطر
با نزدیک شدن به روزهای آخر ماه مبارک رمضان، پیشبینی ها مبتنی بر تخمین روز عید سعید فطر بالا میگیرد.
از آن جایی که شرط اعلام ماه شوال با رویت هلال ماه به وقوع میپیوندد. همیشه در کشورهای مسلمان، بر حسب موقعیت مکانی هر کشوری، رویت هلال ماه اول ماه شوال و روز عید فطر متغیر است. طوری که ممکنه به طور مثال در مالزی روز یکشنبه روز عید اعلام شود اما در ایران روز دوشنبه روز عید فطر اعلام شود.
عید فطر در ایران
طبق تقویم سال 1396 هجری شمسی، عید سعید فطر در روز دوشنبه ثبت شده و ماه مبارک رمضان 30 روزه است.
از سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان ایران، عید فطر دو روز (روز عید و فردایش) تعطیل است.
بر همین اساس عید سعید فطر سال 1396 در ایران روز دوشنبه 5 تیرماه است (Monday, June 26, 2017) و تعطیلات عید فطر 1396 روزهای دوشنبه 5 تیر و سه شنبه 6 تیر ماه خواهد بود.
پایان ماه مبارک رمضان
به هر حال روزهای آخر ماه مبارک رمضان را سپری شد. شاید برای بعضی ها خیلی زود گذشت، شاید هم برای بعضی ها خیلی سخت گذشت. بدون تردید هر کس به اندازه ظرفیت خودش از برکات این ماه بهره مند شده است.
روزهای پایانی ماه مبارک رمضان دارای فضیلت های زیادی هستند، چون در روزهای آخر ماه مبارک رمضان تمامی روزه داران بنده خوب و عزیز خدا هستند. در این ایام باید بدانیم که چه دستاوردهایی از ماه مبارک رمضان به دست آوردیم. باید مراقبت کرد که این دستاوردها از بین نرود، به عبارتی دیگر از دستاوردهای این ماه عزیز باید حفاظت کرد.
حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان
باید شکرگذار خداوند متعال باشیم که به ما توفیق عبادت و روزه داری در این ماه پر برکت را عنایت کرد. مراقب باشیم که آنچه را در این ماه به دست آورده ایم به آسانی از دست بدهیم، برای این که بعد از ماه مبارک هم، نیاز به مراقبت از خویشتن داریم.
در واقع، خداوند برای رسیدن به کمال بندگان سازوکارهایی انجام داده است. و فرصت هایی را برای خود سازی و نیل به آن تعریف کرده که یکی از این فرصت ها ماه مبارک رمضان است.
فرصت استفاده از ماه رمضان
هر فردی یک بار به دنیا می آید و باید از این فرصت استثنایی استفاده کند. باید از این فرصت در اختیار به نحو مطلوبی استفاده شود. چرا که در این صورت آثار و برکات معنوی آن برای هر کدام از بندگان قابل درک خواهد بود.
قطعاً خداوند، ماه مبارک رمضان را فضای رسیدن به تقوا، چه تقوای عمومی و چه تقوای فردی فراهم ساخته است و دستاوردهای ماه مبارک رمضان باید در طول سال حفظ و مراقبت شود.
با اشاره به اینکه روزه گرفتن سبب پاکی دلهای میشود. ماه مبارک رمضان فرصتی برای غبارروبی دلها است. بعد از اینکه انسان در طول سال مدتی گرفتار مسائل مادی بوده، ماه مبارک رمضان درواقع تنفسی در فضایی پاک را برای انسان فراهم میکند.
تولد دوباره و پاکی و آراستگی
با روزه داری و عبادات خاص ماه مبارک رمضان روح ما از آلودگی ها پاک شده است و مثل نوزادی که تازه از مادر متولد شده است عاری از آلودگی هستیم. از این رو لازم است که قدر و منزلت این موقعیت را به خوبی درک کنیم.
اساسا، خداوند دستور داده که مهمان را اکرام کنید، بنابراین انسان هر چه که هست در این ماه، مهمان خداوند متعال بوده و باید این نعمت را غنیمت بشمارد. خداوند در ماه مبارک رمضان، مسلمانان را به آراسته شدن به زیباییها عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان سفارش کرده است.
خداوند متعال ماه مبارک رمضان را وسیله آشنایی بیشتر با قرآن، راز و نیاز با پروردگار عالم و بالا بردن آستانه تحمل در انسانها قرار داده است.
استمرار اعمال ماه رمضان
پس از پایان ماه رمضان باید اعمالی که در این ماه مبارک انجام میشد، استمرار و تداوم داشته باشد و قطعا استمرار این اعمال، در زندگی انسان تاثیرگذاری مثبتی دارد. و شیرینی عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان را دو چندان می کند.
نباید طوری رفتار کنیم که دستاوردهایمان در این ماه عزیز، از بین برود. یا به نوعی نباید اجازه بدهیم آن چه را که در ماه مبارک رمضان بدست آوردهیم، به سادگی از دست مان برود.
ابزارهای حفظ دستاوردهای ماه رمضان
از جمله ابزارهای مهمی که می شود از آنها در حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان بهره برد، حفظ ارتباط مان با فضاهای نورانی مثل مسجد هاست. مثلا اگر در ماه رمضان هر شب برای نماز جماعت به مسجد می رفتیم، بعد از این ماه حداقل هفته ای یک بار هم که شده به مسجد برویم.
بطور کلی، شاید اراده ما در مراقبت از دستاوردهای ماه رمضان ضعیف باشد. ولی این ابزارها در حفظ آنها به ما کمک می کنند. به عنوان مثال گوش کردن درس اخلاق اساتید بزرگ، کم کم سبک زندگی ما را عوض می کند و جرات اشتباه کردن را از ما می گیرد. ترک افراد و دوری کردن از ابزارهایی (سایت ها و فیلم های نامناسب) که به ما شجاعت خطا کردن را می دهند، از آگاهی هایی است که از موعظه اساتید در این ماه پربرکت حاصل می شود.
نکته:
یادمان باشد نباید طوری رفتار کنیم که بعد از یک ماه زحمت، با تهمت زدن آبروی کسی را بریزیم. به طور مثال نباید با یک غیبت باعث شویم آن چه که در ماه رمضان اندوخته ایم از بین برود.
سخن آخر
به طور قطع تقوا مهمترین دستاورد ماه رمضان است. اعمالی که در طول ماه رمضان انجام میشد مانند انس با قرآن، کمک به نیازمندان، خدمت به دیگران، انفاق و اکرام یتیمان،… باید پس از ماه مبارک رمضان تقویت شوند زیرا این اعمال تجلی تقوا هستند. مبارک باشد عید فطر و حفظ دستاوردهای ماه رمضان تان. سالم و تندرست باشید