روانشناسیمقاله

شخصیت شناسی با ذائقه غذایی

شخصیت شناسی با ذائقه غذایی

شخصیت شناسی با ذائقه غذایی ، عنوان تحقیق روانشناسی است بنام ” پاتریک فاگن “، که به تحقیق در مورد ارتباط سلیقه غذایی با تیپ شخصیتی آدم ها پرداخته است.

وی می گوید: “در مدت تحقیقاتم متوجه شدم که در پس علاقه به غذا، یک نوع تیپ شخصیتی نهفته است. و جالب تر اینکه، اکثریت افراد نسبت به غذاهای مدرن گرایش بیشتری داشتند تا نسبت به غذاهای سنتی. بنابراین تحقیقاتم را بر اساس تیپ شناسی شخصیت های شناخته شده در علوم روانشناسی آغاز کردم.

تحقیقات شخصیت شناسی با ذائقه غذایی

 

محققان در جدیدترین مطالعات خود به نتایج جالب توجهی دست پیدا کردند. که می توانست تمایلات و ذائقه غذایی افراد را بر اساس تیپ های شخصیتی دورن گرا، برون گرا، عصبی، مهربان و مسئول… بازگو کند.

در ادامه چند تیپ شخصیتی را با توجه به ذائقه غذایی شان و شخصیت نهفته شان مشاهده می کنید:

  • شخصیت برونگرا
  • شخصیت درونگرا
  • شخصیت عصبی
  • شخصیت خوش اخلاق
  • شخصیت وظیفه شناس

 

به عنوان مثال، افرادی که شخصیت های عصبی یا پرتنش و پرخاشگری دارند، بیشتر تمایل به غذاهای تند، ادویه دار و همین طور پر کالری دارند. زیرا احساس می کنند همیشه گرسنه هستند و نیاز به غذا دارند. در ادامه ذائقه غذایی هر کدام از تیپ های شخصیتی مطرح شده را برسی می کنیم.


شخصیت برونگرا

روان شناسان افراد را به دو تیپ شخصیتی برونگراها و درونگراها تقسیم می کنند. برون گراها همان طور که از اسم شان پیداست، در دنیای بیرون سیر می کنند.

آنها افرادی سرخوش، اجتماعی و واقع گرا هستند. و ترجیح می دهند در رابطه با هر موضوعی به صورت شفاف و صریح صحبت کنند. ضمن اینکه کمی پرخاشگر و رقابت طلب نیز هستند.

این افراد بیشتر به غذاهای چرب و پرکالری علاقه دارند، انواع استیک ها یا تنقلات شور و ترش جزء علایق غذایی این تیپ شخصیتی به شمار می رود.

 

شخصیت درونگرا

برعکس افراد برون گرا، اشخاص درون گرا، در دنیای درونی خود سیر می کنند. به همین خاطر در ارتباط با خودشان، زندگی شخصی یا شغلی شان، کمتر حرف می زنند. همچنین آنها به ندرت درباره احساساتشان با دیگران صحبت می کنند.

ولی این نکته را مد نظر داشته باشید، که آنها را نباید خجالتی دانست. بلکه، پرشور و هیجانی نیز می توانند باشند. اما ترجیح می دهند تا آرام و با تومأنینه رفتار کنند.

 

در هر صورت، این افراد به غذاهایی شیرین، گوشت، سوسیس، کالباس علاقه دارند. اما هیچ جای تعجبی نیست که گاهی اوقات با وجود گرسنگی زیاد نسبت به غذاها بی اشتها هستند.

 

شخصیت عصبی

افرادی که شخصیت های عصبی یا پرتنش و پرخاشگری دارند، بیشتر به غذاهای تند، ادویه دار و همینطور پر کالری تمایل داشته، چرا که احساس می کنند همیشه گرسنه هستند و نیاز به غذا دارند.

 

شخصیت مهربان

افراد خوش اخلاق و مهربان معمولا تمام غذاها را دوست دارند و تعادلی بین مصرف و تمایل به خوردن غذا برقرار می کنند. در میان تمایلات غذایی آنها می توان غذاهای پرچرب یا کم چرب و همین طور تنقلات چاق کننده یا میوه ها را مشاهده کرد.

شخصیت مسئول

وظیفه شناسها چه غذاهایی دوست دارند؟! اشخاصی که در محیط کار یا منزل، به افرادی وظیفه شناس و مسئول شناخته می شوند، معمولا کمتر با اضافه وزن و چاقی مواجه هستند.

چون مراقب عادات و علایق غذایی خود هستند، و توجه ویژه ای به بشقاب غذایی شان دارند. این گروه به میوه ها و سبزیجات علاقه خاصی داشته، و چندین وعده این چنینی را در برنامه روزانه خود می گنجانند. یکی دیگر از ویژگی های مهم این اشخاص گرایش به سمت غذاهای شیرین است.


نتیجه شخصیت شناسی با ذائقه غذایی

این محقق در انتها این نتیجه را به دست آورده که از نوع و نحوه انتخاب مواد غذایی افراد می توان روحیه و نوع شخصیت اجتماعی طرف مقابل را شناسایی کنند. این امر به ویژه برای زوج های جوان و یا همکاران اداری می تواند بسیار مفید باشد.

منبع مدیریت استراتژیک بدن

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا