رادیو بدن

سواد تغذیه ای

رادیو بدن 3

سواد تغذیه ای

این هفته رادیو بدن 3 به موضوع سواد تغذیه ای می پردازد. موضوعی که اهمیت آن در سلامت جامعه به روشنی دیده شده است.

در گذشته‌ اي نه‌ چندان دور، نگاه به علم تغذيه نگاهي حاشيه ‌اي بود، اما امروز به‌ خوبي مي‌ دانيم كه براي حفظ  سلامت بدن، به ‌شدت به اين علم محتاجيم.

بي ‌توجهي به تغذيه مي ‌تواند پيامدهاي جبران‌ ناپذيري به بار آورد و ارتقاي سطح سواد تغذيه اي جامعه، امروزه به‌ عنوان يكي از محوري ‌ترين برنامه ‌هاي سلامت مورد توجه  است….

رادیو بدن 3

 

 

متن فایل 3 رادیو بدن با موضوع سواد تغذیه ای

 

بنام دوست که تنها اوست
سلام
چهارشنبه زمستونی تون گرم و دلپذیر

خوشحالم که یه بار دیگه فرصت شد تا بتونم در خدمت شما عزیزان و همراهان گرامی رادیو بدن باشم. اگه یادتون باشه هفته پیش قول دادیم که در برنامه امروز موضوع سواد تغذیه ای رو برسی کنیم.

در گذشته‌ اي نه‌ چندان دور، نگاه به علم تغذيه نگاهي حاشيه ‌اي بود، اما امروز به‌ خوبي مي‌ دانيم كه براي حفظ سلامت بدن، به ‌شدت به اين علم محتاجيم.

بي ‌توجهی به تغذيه مي ‌تواند پيامدهاي جبران‌ ناپذيري به بار آورد و ارتقاي سطح سواد تغذيه اي جامعه، امروزه به‌ عنوان يكي از محوري ‌ترين برنامه ‌هاي سلامت مورد توجه است.

طی سال ها کار کردن با افراد مختلف که قصد داشتن لاغر شوند به این نتیجه رسیدم، که مشکل عمده این افراد در وهله اول اینکه اصلا نمیدونند چی بخورند.

در ادامه متوجه شدم آنهایی که تجربه بیشتری در رژیم گرفتن دارند، همش به دنبال برنامه غذایی نوشته شده و آماده هستند. بنابراین تصمیم دارم با ساده سازی مطالب، در مورد موضوع سواد تغذیه ای به آگاهی بخشی بپردازم.

همان طور كه میدونید، غذاها از مواد مغذي تشكيل شده اند و تغذيه صحيح يعني خوردن و دريافت مقدار لازم و كافي از هر کدوم از اين مواد.

به مقدار مناسب اين مواد مغذي براي حفظ سلامت؛ نيازمندي هاي تغذيه اي گفته ميشه. اين نيازمندي ها با توجه به شرايط جسمي، محيطي و فردي متفاوتند و بر اساس سن، جنس، اندازه بدن و ميزان فعاليت فرد تعيين مي شوند.

تغذيه صحيح در حقيقت رعايت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه است. تعادل به معني مصرف مقدار كافي از مواد غذايي مورد نياز و تنوع يعني مصرف انواع مختلف مواد غذايي موجود در گروه های اصلي غذايي.

 

به زبان ساده تر، در سواد تغذیه ای سه گام اصلی را باید رعایت کنیم. که عبارتند از:

• چی بخوریم
• چه جوری بخوریم
• کی بخوریم

در گام اول سواد تغذیه ای یا همون چی بخوریم، باید بدونیم چه منبع غذایی را استفاده کنیم. غذاها از 3 گروه اصلی: كربوهيدرات ها، پروتئين ها، و چربي ها تشكيل شده اند كه به اونها درشت مغذی میگن، و به همراه ويتامين ها، مواد معدني و فیبر که ریز مغذی ها هستند؛ براي حفظ سلامت بدن مهم و ضروری هستند.

نقش اين مواد در بدن میتونه اینگونه باشه:

• كربوهيدرات ها و چربي ها در اصل مسئول تامين انرژي هستند.
• پروتئين ها سازنده عضلات، خــون، پوست و ساير دستگاه هاي بدن هستند.
• ويتامين ها به مقدار كمتري مورد نياز هستند، ولي به همان اندازه در حفظ تندرستي نقش دارند. مواد معدنی اجزاي ساختماني بافت ها را تشكيل مي دهند مثل كلسيم در استخوان ها و دندان ها و آهن در خون.

و اما در گام دوم سواد تغذیه ای باید بدانیم که این منابع غذایی را به چه روش پختی بخوریم. روش های مختلف طبخ مثل:

• آب پز
• بخار پز
• کباب پز
• تنوری
• سرخ شده

نهایتا در سومین گام سواد تغذیه ای درک کنیم که زمان صرف هر کدام از این منابع چه وقتی در طول شبانه روز است.

• مسلما بهتره که در ابتدای روز کربوهیدرات یا همون تامین کننده های انرژی به همراه پروتئین مصرف شود.
• یا اگر برنامه تناسب اندام را دنبال می کنیم، پروتئین را منبع اصلی غذا خود بدانیم.
• در پایان روز هم فیبر را برای گردش روده ای، حتما در برنامه غذایی خود بگنجانیم.

ضمن اینکه برای پخت این رفرنس های غذایی، حتما از چربی های اشباع نشده و غیر ترانس استفاده کنیم. تا ضمن برخورداری از چربی مفید، سلامت ارگانیسم های حیاتی داخل بدن مثل قلب و عروق، کبد و سلول های مغزی را پایدار کنیم.

خاطر نشان می کنم سبک زندگی هر کس عادت های غذایی وی رو تشکیل میده و به قول پروفسور گلیان مک کیت. شما آن چیزی هستید که می خورید. سالم بخورید تا سالم بمانید. من علیرضا ازاد مشاور مهارتهای سبک زندگی تلاش دارم تا با شیوه آگاهی بخشی، خودارزشمندی رو به شما هدیه بدم.

سالم و تندرست باشید
خدانگهدار

 

تولید و پخش از رادیو بدن

منبع مدیریت استراتزیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا