تناسب انداممديريتمقاله

من خیلی لاغرم میخوام چاق بشم

من خیلی لاغرم میخوام چاق بشم

من خیلی لاغرم میخوام چاق بشم . همان طور که می دانید چاقی به گفته متخصصان یکی از مشکلات جامعه های امروز است. ولی هستند افرادی که از لاغری زیاد هم رنج می برند. به عبارتی دیگرشاید تب کاهش وزن و لاغری این روزها بیش از حد شایع شده باشد. اما نباید ندیده بگیریم لاغری های مفرطی را که در حسرت اضافه کردن چند کیلو وزن هستند.

 

چرا لاغرم؟!

اولین سئوالی که یک شخص لاغر باید از خودش داشته باشد، همین است. چون با شناسایی علت اصلی لاغری و کاهش وزن، برای حل این مشکل، خیلی آسان تر می شود، اقدام کرد. زیرا راه صحیح درمان را پیدا می کنیم و مشکلات و موانع سر راه افزایش وزن را، یکی یکی بر می داریم.

شاید مشکل به فیزیولوژی و یا ژنتیک مربوط باشد. مثلا بیماری های دستگاه گوارش یا مشکلات غدد درون ریز و ترشحات هورمونی. یا اینکه رژیم غذایی مناسبی را پیش نگرفته اید. احتمال اینکه یک مسئله روحی – روانی باعث کمبود وزن شده باشد هم، کم نیست. در این موارد نیاز به مشاوره روانشناس و برنامه ریزی کارشناس تغذیه و چکاپ کامل متخصص غدد را داریم.

پس اگر احساس می کنید کمبود وزن دارید و از لاغری رنج می برید، و مدام به خودتان می گویید من خیلی لاغرم میخوام چاق بشم، راه حل فقط خوردن غذاهای چرب و پرکالری نیست.

علت های لاغری

کم وزنی می تواندبه دلایل زیر باشد:

  1. بی اشتهایی و نخوردن غذا یا به نوعی دریافت کم انرژی یا کالری
  2. علل ژنتیکی و متابولیسم بالا و سوخت و ساز بیشتر از دیگران
  3. بیماری های و ناراحتی های روده ای وانگلی و سلیاک و جذب نامناسب
  4. فعالیت بیش از حد و فشارهای روحی و استرس و ترس از چاقی و بد فرمی

مسلما کم وزن بودن هم مثل اضافه وزن باعث بروز بیماری های مختلف می شود. از جمله این بیماری ها می توان به سوء تغذیه، ضعف سیستم ایمنی، کمبود سطح انرژی بدن و ضعف و بی حالی و خستگی مفرط، کم خونی، پوکی استخوان، و در زنان اختلالات قاعدگی و مشکلات زایمان… را اشاره کرد.


معیار تشخیص کمبود وزن و لاغری

اصولا برای تشخیص لاغری و کمبود وزن از شاخص های متفاوتی استفاده می شود. اما یکی از معتبرترین آنها (BMI) Body Mass Index است. در واقع، شاخص توده بدنی از طریق مجذور قدر بر حسب متر و تقسیم آن بر عدد وزن به کیلو گرم به دست می آید. که اگر این عدد زیر 5/18 باشد، نشان می دهد که این کمبود وزن یا لاغری می تواند بیماری محسوب شود و باید به فکر درمان باشیم.

 

درمان لاغری

بطور کلی درمان های لاغری به دو دسته تقسیم می شوند:

 ü     درمان دارویی

ü     درمان های رژیمی

 پیشنهاد می شود هیچ وقت برای درمان لاغری از دارو استفاده نکنید. مگر داروهای اشتهاآوری که پزشکان تجویز می کنند. چرا که دارو غذا نیست و در هر صورت عوارض خاص خودش را دارد. با این حال جوان هایی هستند که برای بالا رفتن وزن و پرتر شدن، بدن خود را به دست انواع داروهای هورمونی و شیمیایی می سپارند. اما از عواقب آن بی اطلاع هستند.

 یادتان باشد اضافه وزن و چاق شدن راه میان بر ندارد. پس در درمان لاغری خود هیچ وقت عجله نداشته باشید. چون افزایش وزن تدریجی با رژیم غذایی، ضمن اینکه عوارضی ندارد، قابل تحمل تر است. و نهایتا وزنی که با رژیم عذایی اضافه می شود، به آسانی از دست نخواهد رفت.


مراحل اضافه کردن وزن

 مرحله اول _ آزمایش و چکاپ کامل

 اولین کاری که افراد لاغر باید انجام دهند اینکه به یک متخصص گوارش مراجعه کنند تا با انجام آزمایش هایی، مشکلاتی مثل وجود انگل در روده ها و یا بیمارهای عفونی مشخص شود. چون گروهی از انگل ها با بالا بردن سرعت متابولیسم بدن، موجب لاغری می شوند.

همچنین مراجعه به متخصص غدد می تواند شما را از ابتلا به بیماری های غدد درون ریز، همچون پرکاری تیروئید، که آن هم باعث افزایش متابولیسم می شود، آگاه کند.

مرحله دوم  _ کشف علت بی اشتهایی

اگر بعد از برسی و آزمایش مشخص شد که بی اشتهایی علت فیزیولوژیک ندارد، می توان با مراجعه به یک مشاور روانشناس، ریشه مشکلات روحی و استرس هایی که باعث کم غذایی و کاهش اشتها می شوند، را پیدا کرد. چرا که به طور معمول بین کم شدن اشتها و فشارهای عصبی رابطه مستقیمی وجود دارد.

نکته:

به گفته دکتر علی اکبر رمضانی، متخصص تغذیه: خیلی از لاغری ها و کم وزنی ها ارثی و ژنتیکی هستند. این افراد استعداد چاق شدن را ندارند. مگر بوسیله ورزش

مرحله سوم  _ افزایش انرژی یا کالری دریافتی

بطور معمول یک مرد جوان سالم روزانه به 2200 کیلو کالری انرژی و یک زن جوان و سالم به 2000 کیلو کالری انرژی نیاز دارد. یک کارشناس یا متخصص تغذیه می تواند با توجه به وضعیت شما، یک برنامه غذایی، که تامین کننده این مقدار کالری برای شما باشد را ارائه دهد.

البته به یاد داشته باشید که محاسبه مقدار کالری روزانه می تواند بر اساس نسبت قد به وزن نیز باشد.

مرحله چهارم  _ ورزش و تحرک

مهمترین فایده ورزش برای افراد لاغر، افزایش اشتها است. در حقیقت، انجام فعالیت های فیزیکی و ورزشی با بالابردن میزان اشتهای شما، باعث می شوند که شما بیشتر غذا بخورید. ضمن اینکه غذایی که می خورید صرف ساختن بافت عضلانی می شود و از تجمع چربی اضافه در بدن جلوگیری می کند. نتیجتا، ورزش در کنار تغذیه خوب، موجب از بین رفتن ضعف و بی حالی و خستگی و احساس کسالت می شود.

مرحله پنجم _ مداومت در کارها

فراموش نکنید نیم کیلو اضافه وزن در یک ماه برای یک شخص لاغر و دچار کمبود وزن، خیلی عالی و ایده آل است. پس سعی نکنید با مصرف خوراکی های مضر مثل انواع شیرینی های خامه ای و شکلات های شیرین و بستنی های پرکالری، وزن اضافه کنید. چون اضافه وزن آنها از نوع چربی، آن هم در ناحیه شکم و پهلو می باشد.

در حالیکه شما می توانید با تغذیه سالم مثل میوه و آجیل، و ورزش های مخصوص، از حالت لاغری و استخوانی در بیایید و به یک حالت ماهیچه ای و تا حدی عضلانی مثل فیتنس کاران برسید.


کلام آخر

با مدیریت کردن بدن می توانید به وزن دلخواه خودتان برسید. برای اینکار لازمه، وضعیت سلامتی خود را چک کنید. برنامه ریزی تغذیه ای داشته باشید. ورزش های مناسب انجام بدهید، تا هضم و جذب مواد غذایی بهتر انجام شود. غذا را از سر اشتها میل کنید. روح تان را شاداب نگه دارید و حساسیت های روحی_روانی را کنار بگذارید. تا از فکر و خیال بیهوده و افسردگی و دل نگرانی رها شوید.

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا