کتاب پاییز فصل آخر سال است
کتاب پاییز فصل آخر سال است
کتاب پاییز فصل آخر سال است (Fall is the Last Season of the Year) ؛ این روزها وقتی به یک کتابفروشی وارد می شویم، با نام نویسنده ها و کتاب های جدیدی رو به رو می شویم که شناخت چندانی از آن ها نداریم. در بیشتر مواقع، مردم دوست ندارند کتاب های تازه از نویسنده های با استعداد زمان حاضر را بخوانند، اما وقتی نام یک رمان به عنوان یکی از رمان های برگزیده همه گیر می شود همه برای خواندن آن کتاب مشتاق می شوند.
یکی از همین رمان های جدید و منتخب؛ پاییز فصل آخر سال است نام دارد، که نویسنده ای جوان و دهه شصتی به نام نسیم مرعشی آن را به تصویر کشیده است. در ادامه با ما همراه باشید تا از داستان این رمان پر طرفدار کمی بیشتر سر در بیاوریم.
موفقیت کتاب پاییز فصل آخر سال است
رمان پاییز فصل آخر سال است به عنوان یکی از شاهکارهای ادبی در دو دهه اخیر شناخته شده است. این کتاب توانست توجه هنرمندان و نویسندگان زیادی را به خود جلب کند و مورد تشویق بزرگان ادبی قرار گیرد.
استعداد و نبوغ نویسندگی نسیم مرعشی در موفقیت این کتاب حرف اول را می زند. چرا که او برای به تصویر کشیدن داستان ساده، اما متفاوتی که در ذهنش داشت، زحمت زیادی کشیده است. ماحصل تمام ذوق و حوصله نویسنده موجب شد تا سرانجام در سال 1394 جایزه ادبی جلال آل احمد را از آن خود کند و حجت را در مورد بهترین رمان در چند سال اخیر تمام کند.
خلاصه ای کوتاه از کتاب پاییز فصل آخر سال است
موضوع داستان پاییز فصل آخر سال است روایت گر زندگی سه دختر با نام های روجا، لیلا و شبانه است که دغدغه ها و آرزوهای مختلف دارند. مشکلات عاطفی، اجتماعی و مهاجرت، بزرگ ترین مشکلات این سه شخصیت را شامل می شود که برای بسیاری از دختران ایرانی قابل درک است و به راحتی می توانند با آن هم ذات پنداری کنند.
اين قصه حالوهوای زنانی را بهتصویر میکشد که بهدنبال راهی برای خلاصی از غم هستند تا دوباره شادی را در زندگی تجربه کنند؛ دغدغهای که هر روز ذهن بسیاری از زنان را به خود مشغول میکند و بسیاری را به مبارزه میطلبد. آنها با ترسها، تردیدها و آشفتگیهایشان مبارزه میکنند تا یک قدم بیشتر به خواستههایشان نزدیک شوند. نسيم مرعشی بهخوبی توانسته اين سردرگمی، شکوتردید و ترسهای شخصیتها را با فضاسازی مناسب و توصيفات دقيق نشان دهد.
درباره نسیم مرعشی، نویسنده دهه شصتی
نسیم مرعشی نویسنده جوان و خوش ذوق دهه شصتی در سال 1362 چشم به جهان گشود. این دختر جوان دوران کودکی اش را در اهواز سپری کرده و از کودکی ذوق هنری و ادبی را در خود می دید. تا اینکه در سال 1385 به عنوان روزنامه نگار در دفتر روزنامه همشهری استخدام شد و از سال 1387 فعالیت خود را در حوزه داستان نویسی و فیلم نامه نویسی آغاز کرد.
وی فارغالتحصیل رشتهی مکانیک از دانشگاه علموصنعت است. در سال ۱۳۸۸ اولین داستانش را نوشت. در سال ۱۳۹۲ رتبهی اول جایزهی بیهقی را برای داستان «نخجیر» و در سال ۱۳۹۳ رتبهی اول نخستین دورهی جایزهی تهران را برای نوشتن داستان «رود» به دست آورد.
رمان مرعشی در سال ۱۳۹۳ به همت نشر چشمه منتشر شده است.
جالب است که این نویسنده جوان، فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک است و رشته تحصیلی و حرفه اش ربط چندانی به هم ندارد اما امروز می توان لقب دختر مهندسی که نویسنده شد را به مرعشی داد.
دیگر اثر نویسنده کتاب پاییز فصل آخر سال است
نسیم مرعشی روزنامه نگار و نویسنده جوان و موفقی است که رگ خواب مخاطب را با ساده نویسی و الهام از واقعیت های روز جامعه به دست آورده است. اگر طرفدار قلم این نویسنده هستید بد نیست با جدید ترین رمان او نیز کمی آشنا شوید.
« رمان هرس » جدید ترین رمان نسیم مرعشی نام دارد که به تازگی منتشر شده است. نسیم مرعشی پس از نگارش موفق رمان پاییز فصل آخر سال است ؛ رمان تازه خود را با داستان و دغدغه ای جدید به تصویر کشیده است، که خواندن آن نیز خالی از لطف نیست.
…
رمان هرس در مورد زندگی یک زوج خرمشهری است که با شروع جنگ و مرگ پسرشان زندگی روی تاریکش را به آن ها نشان داد، و هنوز هم با گذشت سالیان دراز نتوانستند با این مسئله کنار بیایند.
از عجیب ترین و جذاب ترین ویژگی های این رمان که هرس نام دارد، می توان به لحجه جنوبی شخصیت های داستان اشاره کرد که از همان ابتدای داستان هر خواننده ای را به خود جذب می کند. چرا که نگارش کتابی با لحن و لحجه ای ویژه، قابل تقدیر است. همچنین این رمان 18 فصل دارد و رمان بلندی به حساب نمی آید.
اگر شما از قلم نسیم مرعشی و داستان هایش لذت می برید، پیشنهاد می کنم خواندن این داستان را به هیچ وجه از دست ندهید.
موضوع کتاب پاییز فصل آخر سال است چیست؟
کتاب پاییز فصل آخر سال است شامل دو بخش به نام های تابستان و پاییز است. هر دو بخش سه روایت دارد که از زبان هر یک از سه شخصیت های داستان تعریف می شود. یکی از بزرگترین ویژگی های این کتاب این است که نویسنده در این کتاب قهرمان سازی نکرده است و تمام شخصیت های اصلی داستان خاکستری اند.
نویسنده با بیانی شیوا داستانی واقعی از معضلات و مشکلات این سه دختر را روایت می کند که به نظر مخاطب آشناست و می تواند به راحتی با آن اُنس بگیرد. اصولاً ساده نویسی و نگاه واقع گرایانه داستان های نسیم مرعشی در تمام آثارش دیده می شود و به این رمان محدود نخواهد شد.
در کتاب پاییز فصل آخر سال است هر یک از شخصیتهای داستان درگیر مسائلی همچون مهاجرت، هویت شغلی و اجتماعی و مسائل عاطفی هستند. به گفته نسیم مرعشی، بعد از بحرانهایی که در چند سال پیش رخ داد و خیلیها را دچار سردرگمی کرد، دلش میخواست تا داستانی بنویسد که شخصیتهایش در کنار هم معرف و نمایندهی نسلی باشند که خود او جزء آن است. او شخصیتها، داستانهایشان و فرم روایت را بر این اساس انتخاب کرده است.
درباره کتاب پاییز فصل آخر سال است
شاهکار پاییز فصل آخر سال است به خوبی توانسته است به دل مخاطبان زیادی بنشیند و جایگاه خود را میان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی حفظ کند. این رمان به عنوان نخستین اثر رسمی و چاپ شده نسیم مرعشی، موفقیت های زیادی داشته که مهم ترین آن این است که علاوه بر کسب جایزه ادبی، توانسته در کمتر از یک سال به چاپ بیست و هفتم برسد.
البته موفقیت این اثر با چاپ و انتشار آن توسط انتشارات معتبر و با کیفیتی همچون چشمه به موفقیت این کتاب افزود. چرا که نشر چشمه یکی از قدیمی ترین و معتبر ترین انتشارات های کشور است که همیشه کتاب های موفق و با کیفیت را به چاپ می رساند.
نقدی بر کتاب پاییز فصل آخر سال است
اگر بخواهیم به متن کتاب نگاهی سخت گیرانه بیندازیم باید توجه داشته باشیم که این کتاب به نسبت تمام کتاب های چاپ شده و حتی پر طرفدار در 3 سال اخیر جایگاه ویژه ای دارد. چرا که نویسنده نگاهی خاص به سوژه های معمولی و روزمره ای داشته و توانسته این نگاه و ایده را با قلمش به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشاند.
از نقاط قوت کتاب، سبک نوشتاری خوب داستان و خوشخوان بودن آن است، داستان بسیار قابل لمس و همذاتپنداری با هر سه شخصیت آسان است، به طوری که میشود هر سه شخصیت را در وجود خودمان پیدا کنیم.
در این داستان هیچ شخصیتی قهرمان نیست، هیچ شخصیتی مطلقا خوب یا بد نیست، همه خودشان هستند، انسانهایی عادی و از دلِ جامعهی اطرافمان.
نویسنده به خوبی توانسته سردرگمی و شک و تردید و ترسهای شخصیتها را نشان دهد.
قلم نسیم مرعشی به گونه ای است که با ساده ترین و روزمره ترین کلمات نگاهش را به کتاب تبدیل کرده است اما این سادگی چیزی از کیفیت نگارش کم نکرده و حتی موجب شده خواندن این رمان برای بسیاری از افرادی که به کتاب خواندن چندان هم عادت ندارد راحت باشد.
از نقاط قوت کتاب، سبک نوشتاری روان و خوشخوان آن است، داستان بسیار ساده و جذاب پیش میرورد و همذاتپنداری با هر سه راوی آسان است؛ بهطوریکه میشود هر سه شخصیت را در وجود خودمان پیدا کنیم. گويا نسيم مرعشی قصد داشته از توصيف سه راوی به يک شخصيت واحد برسد.
نسیم مرعشی در «پاییز فصل آخر سال است» با قهرمانپروری مقابله کرده است. در این قصه هیچ شخصیتی مطلقا خوب یا بد نیست، همه خودشان هستند؛ انسانهایی عادی با ویژگیهای خوبوبد یا رفتارهای درست و نادرست… . این خصوصیت درک شخصیتها را آسانتر میکند و هر سه روای در قوت داستان به يک اندازه سهيماند.
نکته:
در یک نگاه کلی اگر بخواهیم بزرگ ترین مشکل این کتاب را پیدا کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که اگر نویسنده از سه لحن متفاوت برای سه شخصیت داستان خود استفاده می کرد، شاید داستان جذاب تر می شد؛ و می توانست مخاطب های سخت گیر خود را راضی تر نگه دارد. چرا که مخاطب اگر توجه خاصی به نام شخصیت ها نداشته باشد ممکن است به دلیل شباهت زیاد لحن ها هر سه شخصیت را با هم اشتباه بگیرد.
چرا باید کتاب پاییز فصل آخر سال است را بخوانیم…!
شما با خواندن یک کتاب جدید تجربه های جدید تری به دست خواهید آورد چرا که با هم ذات پنداری شخصیت های مختلف در موقیعیت های متفاوت، می توانید تجربه های جذابی به دست بیاورید.
رمان نسیم مرعشی هم از این قاعده مستثنا نیست چرا که به شما تجربه بیم و امید، ترس و اضطراب در موقعیت ها و شرایط خاص را می دهد. گاهی در مورد روابط عاطفی و خانوادگی و گاهی در هنگام تردید در مورد هویت شغلی و اجتماعی!
اين کتاب برای چه کسانی مناسب است؟
پاییز فصل آخر سال است، کتابیست پر از زنانگی و دغدغههای یک نسل؛ از ترس و تردیدهایشان گرفته تا انتخاب و ايستادن پای اين انتخاب. درواقع این کتاب برای تمام زنانی است که این دغدغهها و سردرگمیها را زندگی کردهاند
اگر هنوز هم در مورد خواندن این کتاب شک دارید به شما پیشنهاد می کنم با خواندن این رمان برگزیده در جشنواره جلال آل احمد، خود را با دنیای نویسنده ای که تا به حال کتابی از آن نخوانده اید، رو به رو کنید؛ چرا که در انتهای مطالعه این کتاب، به هیچ عنوان پشیمان نخواهید شد.
کتاب صوتی پاییز فصل آخر سال است با صدای بهناز جعفری
اگر طرفدار کتاب های صوتی هستید و از اینکه هر روز در راه سرکار و یا دانشگاه کتاب صوتی بشنوید لذت می برید باید این مژده را به شما بدهم که خوشبختانه کتاب صوتی پاییز فصل آخر سال است با بهترین کیفیت در اپلیکیشن فیدیبو موجود است و شما می توانید نسخه الکترونیک pdf این کتاب را به راحتی از فیدیبو دانلود کنید…
البته نکته دیگری که لازم است در مورد این رمان صوتی در نظر داشته باشید این است که راوی داستان یکی از هنرمندان خوب و خوش صدای کشورمان، بهناز جعفری است که با لحن و بیان جذابش گوش دادن به این رمان را جذاب تر از گذشته کرده است. پس اگر اهل گوش دادن به کتاب صوتی هستید به هیچ وجه گوش دادن به این رمان را از دست ندهید.
اگر از علاقهمندان به کتابهای صوتی هستید، میتوانید کتاب صوتی پاییز فصل آخر سال است را از وبسایت نوار تهیه کنید.
در بخشی از کتاب پاییز فصل آخر سال است میخوانیم:
دستم توی دست تو بود و بلندبلند میخندیدم. کنار خیابان تا شده بودم. نفسم از خنده بند آمده بود و دردی را که در دلم پیچیده بود یادم است. دستم را میکشیدی. دیرمان شده بود. به چه میخندیدم؟ یادم نیست. فقط یادم است انقلاب بودیم. سینما بهمن. فیلم بدی از جشنواره دیده بودیم و برمیگشتیم دانشگاه. خیابان کارگر، بین سیدی فروشها و سمبوسه فروشها، پرینت ارزان، لباس دستدوم و کلوچهی فومن دنبال تاکسی میچرخیدیم و از لای دست و کتف و کمر مردم رد میشدیم. تو بلوز سفیدی را که سمیرا برایت فرستاده بود پوشیده بودی.
مردی از روبهرو با سرعت به طرفمان آمد. سرش پایین بود. دستم را رها کردی که رد شود. باز خندیدم. مرد نگاهم کرد. یکآن مردد شدی و به سمتم آمدی. مرد سرش را که بلند کرد، دیگر دیر شده بود. سرش خورد توی سینهات و لیوان آب انارش لبپر زد روی بلوز سفیدت و لکهای شد که تا وقتی کنارم بودی، نه با جوش شیرین رفت، نه با سرکه، نه وایتکس، نه لکهبر رافونه که آخرینبار بهش زدم و توی چمدانت گذاشتم و گفتم: «فقط در خانه بپوش، وقتی کسی نیست.»
…
چایِ سرد شدهام را یک نفس سر میکشم. صدایش تکانم میدهد. از سکوت خانه است که صدای قورت دادن اینقدر بلند در سرم میپیچد، یا از گوشهایم که دیگر عادت به شنیدن ندارند؟ عادت کردهام به سکوت خالی خانه. به خفگی هوا و زندانی شدن پشت پنجرههای دوجدارهی بیصدا. حتا دوست ندارم ساز هم بزنم. چند ماه میشود که پشت پیانو ننشستهام؟ چهار ماه؟ هشت ماه؟ یادم نیست.
انگشتهایم را باز میکنم، مشت میکنم و دوباره باز میکنم. بازِ باز. درد تا مچهایم بالا میرود. انگشتهایم دیگر نه نرماند نه سبک. کوتاه و زشت شدهاند. بندهایشان ضخیم و سفت شدهاند و با هر تکان اضافهای درد میگیرند. با این درد و این ناخنهای بلند و بدقواره که لیز میخورند روی کلاویهها، دیگر نمیتوانم پاساژ والس لامینوری را که دوست داشتی بزنم. آمدی نشستی کنارم، روی صندلی پیانو. گفتی: «دوست دارم که ناخنهایت همیشه کوتاهاند و بهشان لاک نمیزنی.»
جملاتی از کتاب پاییز فصل آخر سال است
برخی از قسمت های رمان مرعشی نگاه جالب نویسنده را به مخاطب می رساند. نگاهی که سرشار از زنانگی و امید است. با هم برخی از جذاب ترین لحظاتی که نویسنده در طول داستان به تصویر کشیده است را می خوانیم:
فکر این که چرا به این جا رسیدیم. کجا را اشتباه کردیم کجای خلقت و با کدام فشار شالودهمان ترک خورد که بدون این که بدانیم برای چه، با یک باد، طوری آوار شدیم روی خودمان که دیگر نمیتوانیم از جایمان بلند شویم. نمیتوانیم خودمان را بتکانیم و دوباره بایستیم و اگر بتوانیم، آنی نیستیم که قبل از آوار بودهایم. اشتباهِ کدام طراح بود که فشارها را درست محاسبه نکرد و سازهمان را طوری غیر مقاوم ساخت که هر روز میتواند برای شکستنمان چیزی داشته باشد؟ فکر زندگی بیخنده و بی آرزو تکهتکه ام میکند. مثل لکه ی زشت زرد ماست، روی پیشخان آشپزخانه.
…
بالای مژهها خط سیاه میکشم. کج میشود مثل همیشه. مثل تمامِ خط های زندگی ام که کشیدم و کج شد و پاک کردم و باز کشیدم و باز کج بود. مثل شبهای مشق که صدبار با مداد قرمز لای بابا های سیاه خط میگذاشتم و خراب میشد و پاک میکردم و باز میکشیدم و باز خراب میشد و من میماندم و دفتر پاره…
فهرست مطالب
پاییز فصل آخر سال است از دو بخش با عنوانهای تابستان و پاییز تشکیل شده که هر یک از این دو بخش به سه فصل تقسیم میشود. هر کدام از این سه فصل نیز از زبان سه راوی متفاوت، یعنی سه زن با نامهای لیلا، شبانه و روجان روایت میشوند.
این سه راوی جزئیات داستان را به تصویر میکشند. ما در طول داستان به نوع و کیفیت دوستی این سه راوی نیز از خلال روایتهای خودشان پی میبریم؛ سه دوستی که آغاز رفاقت آنها به اولین روزهای دانشگاه برمیگردد.
تابستان
تکهی اول
تکهی دوم
تکهی سوم
پاییز
تکهی اول
تکهی دوم
تکهی سوم
مشخصات کتاب پاییز فصل آخر سال است
عنوان: پاییز فصل آخر سال است
موضوع: داستان و رمان فارسی
نویسنده : نسیم مرعشی
ناشر: نشر چشمه
قطع: رقعی
سال انتشار: ۱۳۹۸
تعداد چاپ: ۴۱
عرض: ۱۴.۵
ارتفاع: ۲۱.۵
نوع جلد: نرم
تعداد صفحات: ۱۸۹
قیمت: ۲۸۰,۰۰۰ ریال
منبع مدیریت استراتژیک بدن