معرفی کتاب

کتاب خاطرات زن مطلقه

کتاب خاطرات زن مطلقه

کتاب خاطرات زن مطلقه نوشته هیفاء بیطار است که مهدی حسینی نژاد به فارسی ترجمه نموده و این اثر را نشر نیماژ در سال 1398 و در چارچوب کتابی 104 صفحه ای به بازار عرضه کرده است. نویسنده معاصر سوری، داستان یک زن مطلقه سی‌ساله را با مشکلات روحی و اجتماعی‌اش بازگو می‌کند.

ترجمه فارسي اين رمان از روي نسخه چاپ دومش كه در سال ۲۰۰۶ در بيروت منتشر شده، انجام شده است. ضمنا یک ترجمه به زبان کردی هم از این کتاب توسط نشر زانست سنندج با ترجمه روح‌الله رحیمی، شیرین ظاهری به چاپ رسیده است.

این کتاب برای نخستین بار در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه نشر نیماژ رونمایی و عرضه شد که علاقه‌مندان به رمان استقبال خوبی از آن داشتند و اکنون در کتابفروشی‌های معتبر تهران و شهرستان‌ها در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
کتاب حاضر برای افراد بزرگسال هم مناسب است و در دسته بندی ذیل قرار می گیرد، برای خرید کتاب های مشابه میتوانید به هر یک از این گروه ها از کتاب ها مراجعه کنید.

درباره کتاب خاطرات زن مطلقه

در رمان خاطرات زن مطلقه ، راوی صندوقچه خاطراتش را باز می‌کند و به صورت تصادفی برگه‌ای از آن را بر می‌دارد و بر پیشانی می‌گذارد. سپس فیلم و ماجرای آن برگه برای نویسنده به صورت تصویری و برای مخاطب به شکل نوشتاری ارائه می‌شود. همه چیز خوب است.

راوی همسرش را دوست دارد. همسرش نیز او را خیلی دوست دارد. زندگی آنها جریان دارد تا اینکه دچار اختلافات زیادی می‌شوند و اختلافات کار آنها را به دادگاه می‌کشاند و قهرمان زن داستان ما تصمیمی می‌گیرد که با نظر همه افراد دور و برش فرق دارد؛ تصمیمی که… این کتاب را در ۱۲ فصل روایت می کند.

جعبه سال‌ها، سه‌گانه مقدس، ميانجی، دادگاه استيناف، زلزله، سفر آزادی، عاليیجناب، جنون، پدر، رانده شده و مادر عنوان بخش‌هاي مختلف اين رمان هستند. هیفاء بیطار نویسنده این کتاب از محبوب‌ترین نویسندگان عرب‌زبان محسوب می‌شود.

خواندن کتاب خاطرات زن مطلقه را به همه علاقه‌مندان به رمان و به خصوص کسانی که از رمان‌هایی با محوریت حقوق زنان لذت میبرند، پیشنهاد می‌کنیم.

پشت جلد کتاب خاطرات زن مطلقه

خاطرات زن مطلقه اثر هیفاء بیطار (۱۹۵۸) پزشک و نویسنده‌ی سوری، متولد لاتکیا. پدرش مدرس زبان عربی بود و مادرش معلم فلسفه. در زادگاهش، وارد دانشکده‌ی پزشکی شد و تحصیلاتش را با تخصص چشم‌پزشکی به پایان رساند. بیطار تاکنون ده رمان و یازده مجموعه داستان منتشر کرده که در دنیای عرب با استقبال زیادی مواجه شده‌ و به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده‌اند. او چند جایزه‌ی معتبر ادبیات عرب را در کارنامه‌اش دارد، از جمله، جایزه‌ی ابوالقاسم الشابی کشور تونس.
—————————————————————————-
« زن مطلقه معمولاً در دام اولین گرگی که دوستش دارد می‌افتد. با قدرتی که ناامیدی و دردها از گذشته به او داده‌اند، به‌شدت به آن گرگ عشق می‌ورزد تا از کابوس زیبایش بگریزد. او را دوست می‌دارد مثل این‌که تنها امیدش است.»

خلاصه کتاب خاطرات زن مطلقه

زن قهرمان داستان یک پزشک است که در سی‌سالگی با یک فرزند دختر از همسرش جدا شده و با پدر و مادر پنجاه و چند ساله‌اش زندگی می‌کند. همسر او به دلیل این که زنش اهل خانه داری نیست و به او احترام نمی‌گذارد تقاضای طلاق کرده است، و زن هم به دلیل رفتار بد همسرش خواهان طلاق است. در کلِ کتاب، ما داستان زندگی او و مشکلاتش و چگونگی جدایی او از همسرش را با روایت خودش می‌خوانیم.

نويسنده در اين کتاب سعي دارد فضاي زن‌ستيز و مردسالارانه جامعه خود را نقد کند و به بيان مسائل و مشکلات جامعه بپردازد. نويسنده در اين کتاب يادداشت‌هاي خود را در 12 فصل روايت کرده است.
نشر نیماژ کتاب خاطرات زن مطلقه نوشته هیفاء بیطار را با ترجمه‌ای از سید مهدی حسینی‌نژاد، در شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، ۱۰۲ صفحه و قیمت پشت جلد ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان روانه بازار نشر ایران کرد.

معرفی نویسنده کتاب خاطرات زن مطلقه

هیفاء بیطار پزشک و نویسنده زن سوری است. پدر و مادرش هر دو فرهنگی بودند. هیفاء در زادگاهش وارد دانشکده پزشکی شد و تخصص چشم‌پزشکی گرفت. او تاکنون ده رمان و یازده مجموعه داستان منتشر کرده است که در دنیای عرب محبوبیت زیادی دارند. بیطار چند جایزه معتبر ادبیات عربی را هم در کارنامه دارد، از جمله جایزه ابوالقاسم الشابی کشور تونس.

داستان‌نويس سوری، كه در سال ۱۹۶۰ در شهر لاذقيه متولد شده و تا به حال رمان‌ها و مجموعه داستان‌هاي مختلفي را در كارنامه كاري خود ثبت كرده؛ در داستان‌هايش، رنج‌ها و مشكلات زنان كشورش را به تصوير مي‌كشد.
عادت‌ها و باورهاي غلط و ظالمانه حاكم بر جامعه، از ديگر موضوعاتي هستند كه اين داستان نويس در آثارش آنها را به چالش مي‌كشد. «زيرزمين ميدان عباسيين»، «زن دو طبقه» و «شادي‌هاي كوچك؛ شادي‌هاي واپسين» از جمله رمان‌هاي مشهور اين نويسنده هستند. عنوان اصلي رمان خاطرات زن مطلقه، «يوميات مطلقه» است كه در بيروت به چاپ رسيده است.

 


جملاتی از کتاب زن مطلقه

پدرم که در طول زندگی‌اش با همهٔ مردم خوب بود و عرف و هنجارهای اجتماعی را به‌خوبی اجرا می‌کرد، او هرچند که بسیاری از رفتارهای مردم را نقد می‌کرد ولی این فقط در حد سخن بود، در طول زندگی با هیچ کسی گلاویز نشده بود یا هرگز کسی را از خود نرنجانده بود، او مرد نیکوکار و محبوب جامعه و مردم بود.

اما پدرم هرگز فکر نمی‌کرد دختر بزرگش که بیشتر از سایر بچه‌هایش شبیه او بود سرکش شود و خلاف شرایط او و خودش به یک زن منحرف تبدیل شود، هرگز به ذهن آن استاد توانا که در طی سی سال فقط خوش‌نامی و اعتبار کسب کرده بود خطور نمی‌کرد توسط رفتار دخترش که عاشق مردی دیگر شده بود در حالی که زن مردی دیگر بود طعنه بخورد و سرافکنده شود.

او می‌داند که دخترش سال‌ها در تنهایی و سرگردانی به سر می‌برد، نه شوهر داشت و نه طلاق گرفته بود، و می‌توان با آدم‌هایی که فکرشان باز است این مسئله را درمیان گذاشت و آن‌گونه اشخاص هم حقی را برای این قائل شوند و بگویند او هم آدم است، او هم مثل همهٔ آدم‌ها از گوشت و خون است و عشق‌ورزی به مردی دیگر پاسخی تند به آن‌همه سال پر از ظلم و درد و درگیری است.

و ممکن است بگویند این زن ناگهان و به‌اشتباه این کار را کرده است و غلط است که برای سال‌های طولانی زوج‌های جوان همدیگر را رها کنند و این تنهاییِ غیرانسانی، راه را برای خطا و اشتباه باز می‌کند.

در قسمتي از اين رمان مي‌خوانيم:

«تصميم گرفتم خودم را آزمايش كنم تا ببينم آيا واقعا شفا پيدا كرده‌ام يا نه. براي همين بدترين حوادثي را كه در گذشته موجب رنج و عذابم شده بودند يكي‌يكي به خاطر آوردم. در كمال تعجب ديدم اين حوادث به راحتي از ذهنم مي‌گذرند، بي‌آنكه احساس ناخوشايندي در من به وجود آورند، انگار كه هيچ ربطي به من ندارند و اصلا براي من اتفاق نيفتاده‌اند. احساس كردم از نو متولد شده‌ام. با خودم گفتم تولد واقعي، همين است؛ تولدم از رحم رنج و درد.»

 


روش تهیه کتاب خاطرات زن مطلقه

 

برای تهیه کتاب چاپی خاطرات زن مطلقه از سایت دیجی کالا اقدام کنید
نسخه الکترونیکی کتاب خاطرات زن مطلقه را هم از اینجا تهیه کنید

کتاب صوتی خاطرات زن مطلقه را هم از سایت سوینا بشنوید

 

 


مشخصات کتاب

عنوان: خاطرات زن مطلقه
نويسنده: هيفا بيطار
مترجم: مهدی حسينی‌نژاد
ناشر: نشر نيماژ
موضوع: داستان عربی قرن 20
زبان: فارسی
سال انتشار: 1398
نوبت چاپ: 1
تعداد صفحات: 104
نوع جلد: شوميز
قطع: رقعی
عرض: ۱۴.۵
ارتفاع: ۲۰.۵
نوع جلد: نرم
وزن: 115
شابک: 9786003674578
قيمت: 14,900تومان

گردآوری مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا