مقاله

لاغری با روزه داری

لاغری با روزه داری

ماه مبارک رمضان تمرینی برای کم خوری و کاهش وزن، و رها شدن از پرخوری و چاقی است. اگر با هوش باشید، با رعایت مقدار مصرف و تامین نیازهای غذایی، لاغری با روزه داری در این ماه عزیز، دست یافتنی و آسان است. جهت لاغری و حفظ سلامتی و تندرستی در این ایام، می توانید از راه کارهای اصولی ارائه شده، این مطلب بهره ببرید.
آمادگی و برنامه ریزی برای روزه داری
قبل از هر چیز باید بدانید که روزه داری ماه مبارک رمضان، فرصت خوبی برای سم زدایی و پاکسازی و از همه مهم تر کاهش وزن است. چرا که احشاء (اندام های داخلی) بدن، بخصوص دستگاه گوارش، در شرایط استراحت واقع می شوند.
با توجه به تلاقی پیدا کردن ماه رمضان با روز های طولانی و گرم، چند سالی است که از حساسیت بیشتری برخوردار شده و تحمل بیشتری را می طلبد. اما با یک برنامه ریزی غذایی صحیح افطاری و سحری، بدون دچار شدن به هیچ مشکلی مثل تشنگی و گرسنگی یا افت فشار و ضعف بدنی، می شود از منافع آن استفاده کرد.


تشنگی مانع روزه داری

چیزی که روزه داری را در روزهای گرم و بلند مدت، مشکل ساز می کند، کم آبی بدن و تشنگی است. علت تشنگی فقط کم خوردن آب نیست. چرا که بدن در شرایط سخت، با آب موجود سازگاری پیدا می کند. در واقع علت اصلی عطش کردن، بر می گردد به نوع مواد غذایی که در هنگام سحر و یا افطاری مصرف می شوند. چربی زیاد غذاهای سرخ کردنی مثل کوکو ها و کتلت ها و شامی ها، نمک اضافه غذاهایی مثل سوسیس و کالباس، همچنین گرمی ذاتی غذاها مثل بادمجان و فلفل و… باعث تشنگی بیشتر در طول روز می شوند. پیشنهاد می کنیم یرای حل این مشکل، از غذاهای آب پز و خرشت های آب دار و کم نمک مصرف شود.


سحری سبک و مقوی

خیلی از دوستان با ترس از کم آمدن انرژی، این وعده را بجای ناهار مصرف می کنند. در حالیکه همان طور که در ابتدای این مطلب هم اشاره شد، هدف از روزه داری بیشتر استراحت دستگاه گوارش است. ولی با این کار نه تنها، کمکی به پاگیزگی اندام های داخلی بدن نمی شود، بلکه، با تغییر ساعت غذا خوردن از وسط روز به وسط شب، دستگاه گوارش فشار بیشتری هم متحمل می شود.

راه حل:

راهکاری را که برای این موضوع می توانیم پیشنهاد دهیم، این است که سحر را با مواد غذایی صبحانه تغذیه کنید. برای این کار می توانید از برنامه غذایی سنتی فرهنگ تغذیه ایرانی و اسلامی خودمان بهره ببرید. به عنوان نمونه می شود نان و پنیر و هندوانه یا طالبی یا خیار و گوجه و سبزی خوردن را برای سحری تدارک دید. چرا که آب موجود در این میوه ها و سبزیجات، آب مورد نیاز بدن در طول روزه را تامین می کند. ضمن اینکه با توجه به طبی سنتی یا اسلامی، سردی و گرمی مواد غذایی مصرفی رو هم مد نظر قرار دهید. مثلا از زیره یا کنجد (مثلا نان بربری کنجدی) برای مصلح کردن بهره ببرید.

نکته:

به هیچ عنوان وعده سحری را حذف نکنید. چون با خوردن غذاهای سبک و مقوی که ارائه داده شد، از تحلیل عضلانی و افت بدنی جلوگیری خواهد شد.


افطاری کم چرب و کم چرب

هیچ وقت وعده افطار و شام را یکی نکنید. نگاه هتان به افطار، نگاه یک پیش غذا برای شام باشد. نیازی نیست با یک عصرانه مفصل که از نان و پنیر و کره و مربا و عسل همرا با چای و زولبیا بامیه تشکیل شده، روزه خود را افطار کنید. کافی است یک فنجان چای یا شیر گرم با خرما بخورید. یا یک پیاله سوپ سبزیجات کفایت می کند. کسانی که با سرد بودن مواد غذایی ناشتا، مشکلی ندارند می توانند از مخلوط خاکشیر و آب لیموی تازه بهره ببرند. بعد از آن به خواندن نماز و دعا بپردازید.

در این فاصله بدن به ویژه دستگاه گوارش، فرصت پیدا می کند تا خودش را آماده دریافت مواد غذایی بعد از 17 ساعت خالی بودن معده، کند. سپس با آرامش خاطر بدون هیچ گونه هول زدن، شروع به خوردن شام سبک و کم چرب کنید. بهتر است از نوشنیدن آب در بین غذا خودداری کنید. تا دچار نفخ و سوزش سر دل نشوید.

نکته:

چون معمولا از غذاهای خشک مثل پلو و نان در وعده شام بیشتر استفاده می شود، سعی کنید برای جلوگیری از یبوست و مشکلات روده ای، از انجیر خیس شده، آلو و یا میوه هایی همچون کیوی و هلو و شلیل یک ساعت بعد از شام استفاده شود. این گونه، هم ویتامین موردنیاز بدن تامین شده است، هم به هضم غذا کمک کرده اید.


نکات مهم لاغری با روزه داری

  1. خانم های عزیز که اکثرا مسئول آماده سازی غذا برای افراد خانواده در افطار و سحر هستند، سعی کنید بیشتر از انواع سبزیجات و صیفی جات تازه، برای طبخ غذاهای کم چرب استفاده کنید و برنامه غذایی را از چربی ها و شیرینی ها دور نگه دارید. در کل رژیم غذایی این ماه را بیشتر به یک رژیم گیاهخواری نزدیک کنید.
  2. از غذاهای آماده، مخصوصا کنسروی، بعلت داشتن مواد نگهدارنده، برای کنترل تشنگی جدا پرهیز کنید. غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و پیتزا یا تن ماهی.
  3. خوردن شیرینی هایی تشکیل شده از شکر مصنوعی مثل زولبیا و بامیا، یا نوشابه های گازدار که هر لیوان آنها چیزی در حدود ده قاشق شکر دارند، لاغری با روزه داری را تبدیل به چاقی با روزه داری می کنند.
  4. بهترین نوشیدنی های برای رفع تشنگی ایام ماه مبارک رمضان، ماءالشعیر، موهیتو، یا شربت سکنجبین و نارنج و بالنگ است.
  5. تایم ورزش یا پیاده روی خود را مدیریت کنید. اگر خیلی دچار افت انرژی نمی شوید و بانوان مشکلی با باز بودن باشگاه در زمان قبل از افطار ندارند، این ساعت بهترین زمان مناسب برای چربی سوزی و لاغری با روزه داری است. پیاده روری قبل از طلوع صبح در خنکای نسیم سحرگاهی و تاریکی شب پار ک ها و بوستان ها، بعد از افطار، کمک زیادی به بالا نرفتن وزن و حفظ حالت موجود می کند. البته اگر سریال های تلویزیونی اجازه بدهد…!
  6. به نقل از دکتر مهدی زبیری، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در زمان روزه داری، اجازه دهید بدن تان گرسنگی را تجربه کند. با ایجاد گرسنگی بدن برای تامین سوخت و ساز خود به سمت استفاده از چربی های مضر ذخیره شده می رود. در واقع، زمانی روزه گرفتن برای بدن مفید خواهد بود که شخص در طول مدت روزه داری، گرسنگی را احساس کند. قطعا در صورت گرسنه شدن، بدن از ذخایر چربی برای سوخت وساز استفاده خواهد کرد.


سخن پایانی

یادمان باشد. هدف ما از روزه گرفتن در ایام ماه مبارک رمضان الکریم، علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. پس با پرخوری کردن در میهمانی های افطاری (که در سال های اخیر خیلی مد شده) سلامتی خودمان را بخطر نیاندازیم. با تغییر سبک زندگی معمولی به سبک زندگی ماه رمضانی نسبتا گرم و طولانی، مدیریت بدن برای استفاده از مزایای معنوی و جسمانی ماه مبارک رمضان از جمله لاغری با روزه داری، براحتی اتفاق می افتد. سالم و تندرست باشید
منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫13 دیدگاه ها

  1. سلام من سایت شما رو مطالعه کردم به نظر شما قانون جذب که داخل این سایت هست درست هست و کارای داریدمن برای شما آن را می‌زارم که ببنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا