معرفی کتاب

کتاب کار عمیق

کتاب کار عمیق

کتاب کار عمیق ، قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته ؛ Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World نوشته‌ی کال نیوپورت  Cal Newport ، اثر پرفروشی است که نشان می‌دهد چگونه ظهور تکنولوژی، توانایی تمرکز عمیق بر وظایف‌تان را از شما گرفته است و چطور می‌توانید بر این معضل غلبه کنید. یا چرا بدون کار عمیق و تمرکز، نمی‌توان به نتایج آنچنانی رسید؟! کال نیوپورت در این کتاب که از زمان انتشار در لیست پرفروش‌های نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و آمازون قرار گرفته است، می‌گوید که «تمرکز» در دنیای پرآشوب امروز، حلقه‌ی مفقودۀ موفقیت است.

درباره کتاب کار عمیق

کال نیوپورت کتاب خود را با بررسی کوتاهی از سبک زندگی افراد موفق و تأثیرگذاری مانند کارل یونگ (روان‌پزشک و متفکر قرن بیستم)، وودی آلن (فیلم‌نامه‌نویس) و مارک تواین (نویسنده) شروع کرده است. او از این مقدمه برای تعریف اصطلاح کار عمیق استفاده می‌کند. او می‌گوید:

«کار عمیق عبارت است از فعالیت‌های حرفه‌ای انجام‌شده در حالت تمرکز کامل بدون حواس‌پرتی که توانایی‌های شناختی شما را به حد اعلای خود برساند. این تلاش‌ها ارزش‌آفرین هستند، مهارت شما را بهبود می‌بخشند و تکرار آنها دشوار است. کار عمیق برای بهره‌گیری کامل از استعداد و ظرفیت ذهنی‌تان ضروری است.»

نویسنده، در آغاز، اهمیت کار عمیق را برای مخاطب روشن می‌کند؛ آنگاه با استفاده از روایت‌ داستان‌هایی از افراد موفقی که خود می‌شناسد و همچنین تجربیات شخصی‌اش، تأثیر مثبت کار عمیق را نشان می‌دهد. او همچنین همهٔ دشواری‌های پیش‌ِروی شما برای عمیق کارکردن را بررسی و موشکافی می‌کند. در نهایت، ۴ راهکار ارائه می‌دهد.

آیا کتاب کار عمیق برای شماست؟

توصیه نیوپورت در این کتاب به همهٔ کسانی که در تمام زندگی‌شان به‌دنبال انجام کارهای بزرگ یا ایجاد تحول در دنیای خود و دیگران بوده‌اند، این است:

” کار عمیق تأثیرگذارترین راه برای رسیدن به این اهداف است.”

بنابراین، اگر کارهای زیادی انجام می‌دهید اما نتیجه قابل‌توجهی نمی‌گیرید، یا اگر فکر می‌کنید که در دام رسانه‌های اجتماعی افتاده‌اید و ایده‌ای برای خلاص‌شدن از آنها ندارید، مطالعه این کتاب توصیهٔ ما به شماست. کال نیوپورت در این کتاب به کمک شما آمده است تا با آرامش و بازدهی بیشتری زندگی کنید.

درباره نویسنده کتاب کار عمیق

کال نیوپورت ۳۷ ساله و استاد علوم کامپیوتر دانشگاه جورج‌تاون است. او در وب‌سایت خود ، فعالیت‌هایش را این‌گونه نوشته است:

در رشته تحصیلی‌اش در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده پژوهش می‌کند و ۶ کتاب با موضوع فرهنگ و فناوری نوشته است. او کتاب کار عمیق را سال ۲۰۱۷ منتشر کرد. این کتاب معروف‌ترین اثر اوست. دیگر کتاب‌های او از پرفروش‌های نیویورک تایمز، واشنگتون‌پست و وال‌استریت ژورنال هستند. برای اطلاع بیشتر از فعالیت‌های کال نیوپورت می‌توانید به وب‌سایت او مراجعه کنید.

درباره مترجم کتاب کار عمیق

این کتاب که عنوان لاتین آن Deep Work است، توسط استاد ارجمند آقای ابراهیم نقیب‌زاده مشایخ به “کار عمیق” برگردان شده است. استاد از آن دست انسان‌های تاثیرگذاری است که کمتر در جامعه‌ی انفورماتیک ایران شناخته‌ شده است. خواندن یکی از کتاب‌های ایشان، مسیر زندگی کاری‌ام را به حدی تغییر داد که باور کردنش حتی برای خودم هم دشوار است.

به تازگی کتاب دیگری از ایشان به دستم رسیده است که احساس می‌کنم بار دیگر زندگی‌ام را دچار تحول خواهد کرد. بخش‌هایی از آن را خوانده‌ام و همین بخش کوتاه تاثیر عمیقی روی چارچوب ذهنی‌ام گذاشته است. برای آشنایی بیشتر با ایشان این سایت www.emashayekh.com را ببینید که توسط دانشجویان استاد راه‌اندازی شده است.

ایده اصلی کتاب کار عمیق

اغلب، افرادی که چندین کار را به صورت همزمان انجام می‌دهند، تحسین می‌کنید. دوست دارید خودتان هم با انجام همزمان و یا سریع چندین کار، بازدهی‌تان را بیشتر و در وقت‌تان صرفه‌جویی کنید. اما مشکل بزرگی در این نگرش وجود دارد؛ هیچ نتیجه‌ی مهم و قابل افتخاری با این شیوه به دست نمی‌آید! در اقتصاد فعلی روز به روز به تمرکز و کار عمیق بیشتر نیاز پیدا می‌کنید و همزمان داشتن تمرکز و کار عمیق، سخت‌تر می‌شود. اینگونه است که داشتن مهارت کار عمیق، شما را به یکی از معدود افراد بسیار ارزشمند در کسب و کار و زندگی شخصی‌تان تبدیل می‌کند.

میزان بهره وری هنگام انجام همزمان چندکار

بسیاری از مردم فکر می‌ کنند که انجام دادن همزمان چند کار به معنای استفاده بهینه از زمانشان است، اما این استدلال به شدت غلط است. علت آن هم این است که مولتی‌ تسکینگ یا انجام دادن همزمان چند کار، به معنای بهره‌ وری نیست. سوفی لروی (Sophie Leroy)، استاد رشته کسب‌ و کار در دانشگاه مینسوتا در سال ۲۰۰۹ تحقیقی در این زمینه انجام داده و علت را به ما می‌ گوید.

او نشان داد که در زمان تغییر وظیفه از وظیفه‌ ی الف به ب، توجه ما هنوز به وظیفه‌ی الف معطوف است، به این معنی که فقط نیمی از تمرکز ما روی وظیفه‌ ی دوم متمرکز می‌ شود. او در آزمایش خود از دو گروه بهره برد: گروه الف که روی یک پازل کلمات کار می‌کردند و به یکباره از آنها درخواست کرد که به بررسی رزومه‌ ها و تصمیمات استخدامی بپردازند؛ و گروه ب که از آنها خواست بعد از تمام شدن کار پازل کلمات به سوی بررسی رزومه‌ ها بروند. نتیجه به این صورت بود که گروه الف تمرکز بیشتری بر پازل و در نتیجه تمرکز کمتری بر وظیفه‌ ی خطیر استخدام فرد مناسب داشت.

در همین راستا، در سال ۲۰۱۲ تحقیقی با همکاری شرکت مک‌کینزی نشان داد که کارگران به طور متوسط ۶۰ درصد از زمان کار هفتگی خود را با ابزارهای ارتباط آنلاین مشغولند در حالیکه ۳۰ درصد آن به پاسخگویی یا فرستادن ایمیل مربوط می‌شود.

علیرغم این داد‌ه‌ها، کارگران باور داشتند که بیش از همیشه کار انجام می‌دهند. علت این امر از این قرار است که انجام وظایف کوچک و تبادل آنلاین اطلاعات باعث سرگرم شدن و احساس رضایت کاذب در انجام وظایف می‌شود، اما در حقیقت فقط منجر به عدم تمرکز ما بر وظایف اصلی‌مان هستند.

انجام همزمان چندین کار برای بهره‌وری خوب نیست، ولو اینکه این همزمانی به معنای آنلاین بودن دائمی شما باشد. در واقع ممکن است این مسئله چندان با اهمیت به نظر نیاید که زبانه‌های (tab) شبکه‌های اجتماعی و ایمیل در حین کار روی مرورگرهای وب شما باز باشند، اما این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که نوتیفیکیشن‌های جدیدی که در کنار صفحه ظاهر می‌شوند برای بر هم زدن تمرکز کافیست، حتی اگر به سرعت به آنها پاسخ ندهید.

چرا کار عمیق مهم است؟

دو دلیل برای ارزشمندی کار عمیق وجود دارد. مورد اول، مربوط به یادگیری است. شما در دوران اقتصاد اطلاعاتی زندگی می‌کنید که وابسته به سیستم‌های پیچیده‌ای است که به سرعت در حال تغییرند. به عنوان مثال بعضی از زبان‌های برنامه‌نویسی که یاد گرفته‌اید، ده سال قبل وجود نداشتند و احتمالاً تا ده سال دیگر هم منسوخ خواهند شد.

به طور مشابه، کسی که در زمینه‌ی بازاریابی در دهه 1990 فعالیت می‌کرده است، احتمالاً در مورد اینکه امروزه بازاریابان، نیاز به داشتن مهارت در زمینه‌ی تجزیه و تحلیل دیجیتال دارند، هیچ ایده‌ای نداشته است. بنابراین برای ارزشمند ماندن در اقتصادتان، باید بر هنر یادگیری مطالب پیچیده با سرعت بالا تسلط داشته باشید. این امر مهم، نیاز به کار عمیق دارد. اگر این توانایی را پرورش ندهید، به احتمال زیاد از پیشرفت‌های تکنولوژیکی عقب خواهید ماند.

دلیل دوم برای ارزشمند بودن کار عمیق، این است که انقلاب شبکه‌های دیجیتال، اثرات مثبت و منفی دارد. اگر بتوانید چیز سودمندی ایجاد کنید، دسترسی به مخاطب آن (برای مثال، کارفرمایان یا مشتریان) اساساً بدون محدودیت است؛ عاملی که پاداش مادی و معنوی شما را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، اگر چیزی که تولید می‌کنید متوسط باشد، پس به مشکل برخواهید خورد، زیرا پیدا کردن جایگزین بهتر در اینترنت برای مخاطبان شما بسیار آسان است.

استراتژی های کتاب کار عمیق

اکنون که برخی موانع بر سر راه انجام دادن کار عمیق می‌شناسیم، این سوال مطرح می‌شود که: چطور می‌توان بر این موانع غلبه کرد، در حالیکه هیچ استراتژی جهان‌شمولی برای این امر وجود ندارد؟!
با این حال، استراتژی‌های گوناگونی برای مفید انجام دادن کارها وجود دارند و همه آنها نیازمند اراده است. در این اثر، استراتژی‌های مفیدی مطرح می‌شود که به شما کمک می‌کند خروجی کارتان را بهبود بخشید و از زمان آزاد در اختیارتان نهایت بهره را ببرید. صرف نظر از اینکه برنامه‌نویس کامپیوتر باشید یا نویسنده، بازاریاب، مشاور و یا کارآفرین، برای موفقیت، باید بهترین چیزهایی که می‌توانید را تولید کنید، امر مهمی که نیاز به عمیق بودن دارد. برخی از این راهکارهای مفید را در ادامه این مطلب میخوانید…

چند راهکار برای کار عمیق کردن

اولین راهکار، استفاده از رویکرد راهبانه است. این استراتژی با به دست آوردن درک روشنی از منابع ایجاد عدم تمرکز و زمان‌بندی رسیدگی به آنها، کمک می‌کند که در طول روز مانند یک تارک دنیا زمان‌هایی را فقط به انجام کارهای مشخصی اختصاص دهیم.

دومین راهکار، رویکرد دو قطبی نام دارد. در این رویکرد با تعیین زمان مشخصی برای انزوا از تمام مسائل حاشیه‌ای به انجام کاری معین پرداخته و باقی زمان را برای پرداختن سایر کارها، آزاد می‌گذاریم.

سومین راهکار، رویکرد موزون نام دارد. این رویکرد به ایجاد عادت انجام کار عمیق در بازه‌های زمانی مشخص (مثلا بازه‌های زمانی ۹۰ دقیقه‌ای در روز) می‌پردازد. در این رویکرد به کمک یک تقویم، دفعات و میزان تحقق این هدف را باید رصد کرد.

آخرین راهکار، رویکرد روزنامه‌نگاری برای استفاده از تمام زمان‌های آزاد پیش‌بینی نشده در روز با هدف انجام کار عمیق است. فارغ از اینکه کدام روش را انتخاب می‌کنید، همواره به یاد داشته باشید که این روش‌ها علمی هستند، نه تصادفی!

تفاوت کار مفید و غرق شدن در کار

در واقع تفاوت اصلی بین “غرق شدن در کار” و “مفید انجام دادن کار“ همین ویژگی است. غرق شدن در کاری معمولا تصادفی است و بعد از چندین ساعت پشت گوش انداختن حاصل می‌شود. اما مفید کار کردن، ارادی و هدفمند است. برای اینکه ذهن خود را آماده‌ی انجام کار عمیق کنید، باید آداب و رسومی داشته باشید:

یکی از این آداب می‌تواند داشتن یک فضای کار مشخص باشد. این کار می‌تواند به سادگی نصب یک علامت “لطفا وارد نشوید” روی درب، یا رفتن به یک کتابخانه و کافی‌شاپ انجام شود، به خصوص اگر دفتر کار اختصاصی نداشته باشید.
جی کی رولینگ، نویسنده رمان هری پاتر، برای این مورد مثال مناسبی است. او برای فرار از محیط پرمشغله‌ی خانه‌اش در هنگام نوشتن، آخرین کتاب هری پاتر را در یک هتل پنج ستاره نوشت.

آداب بعدی مشخص کردن مرزهاست، مثلا اینترنت را قطع کنید یا گوشی تلفن را خاموش نمایید.

در نهایت، تثبیت انجام کار عمیق است. به این معنا که برای انجام کار عمیق باید هر آنچه بدنتان برای تمرکز نیاز دارد به آن بدهید، تفاوتی نمی‌کند که غذا، ورزش و یا مقداری کافئین باشد. اگر این کار را انجام ندهید انرژی ذهنی لازم برای حفظ تمرکز نخواهید داشت و لذا نمی‌توانید کار عمیق را ادامه دهید.

مغز خود را متمرکز کنید و در انتخاب استفاده از تکنولوژی، به صورت گزینشی عمل کنید.

مغزهای ما در دنیای مدرن با انواع و اقسام حواس‌‍پرتی‌ها رشد کرده است. هر کجا را که نگاه کنیم، مردمی را می‌بینیم که به صفحات گوشی‌های خود چسبیده‌اند، در حال تایپ و چت کردن هستند، بازی می‌کنند و یا به طور مداوم صفحات فیس‌بوک خود را رفرش (Refresh) می‌کنند.

مسئله اینجاست که مغز ما به گونه‌ای تعبیه شده که به راحتی تمرکز خود را از دست می‌دهد. اگر علت آن را از دیدگاه تکامل بیان کنیم، این عوامل حواس‌پرتی نشان‌دهنده‌ی ریسک‌ها و فرصت‌ها هستند. بنابراین برای مغز ما تمرکز عمیق بر یک مسئله کار دشواری است.

اما این مسئله جای نگرانی ندارد، چراکه مدیتیشن‌های اثربخش به مغز ما در افزایش تمرکز کمک می‌کنند. برای اینکار به صورت زیر عمل کنید:

از زمان‌های سوخته که بهره‌وری ندارید، مثل زمان پیاده‌روی یا دوش گرفتن استفاده کنید. در طول این مدت به مسئله‌ای فکر کنید که باید به آن توجه کنید و اجازه ندهید ذهن‌تان موضوع را عوض کند. برای شروع از خودتان سوال کنید که چه موضوعاتی باعث حل مسئله می‌شود. بعد از اینکه در مورد راه حلی با خوتان توافق حاصل کردید، از خودتان بپرسید که چه راهکار عملی برای رسیدن به هدف وجود دارد؟

دید شما به این کار باید مانند تمرین دادن ذهن‌تان باشد، این روال به شما کمک می‌کند که تمرکز خود را پرورش دهید.

این کار همچنین باعث می‌شود از هدف خود هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی خودآگاه باشید. بنابراین اگر هدف شما از استفاده‌ی فیس‌بوک برای ایجاد و حفظ ارتباط با دوستان‌تان است، نه تنها از این طریق برای حفظ ارتباط با آنها تلاش کنید، بلکه زمانی را هم برای برقراری ارتباط حضوری و تلفنی با آنها اختصاص دهید.

اگر نمی‌توانید چنین کاری را انجام بدهید، به مدت ۳۰ روز از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنید. سپس از خودتان بپرسید:

آیا در ماه گذشته اگر شبکه‌های اجتماعی بودند زندگی بهتری می‌داشتم؟
آیا کسی متوجه این مسئله شد که من استفاده از آنها را کنار گذاشته‌ام؟
اگر جواب شما به هر دو سوال بالا منفی بود، به صلاح شماست که استفاده از آن را کنار بگذارید. اما اگر جواب مثبت است بهتر است مجددا از آنها استفاده کنید.

زمان‌بندی برای کار و اوقات فراغت باعث بازیابی انرژی شما می‌شود.

زمانی‌که بعد از یک روز کاری پرمشغله به خانه بر می‌گردید، فقط دوست دارید که هیچ کاری انجام ندهید. برای بسیاری از ما معنای این حرف از این قرار است که هیچ بازه زمانی مشخصی برای انجام دادن وظایف‌مان تعیین نکنیم.

از قضا با اینکار هر شب در یک روال روزمره گرفتار می‌شویم: تلویزیون می‌بینیم، گوشی‌های‌مان را بالا و پایین می‌کنیم و یا به صفحه کامپیوترمان خیره می‌شویم. بنابراین زمانی‌که آماده خواب می‌شویم حتی از موقعی که به خانه آمدیم هم بیشتر احساس خستگی کرده و عاری از هر گونه انرژی برای شروع روز بعد هستیم.

چگونه می‌توان از این شرایط اجتناب کرد؟

با برنامه‌ریزی برای تمام کارهایی که انجام می‌دهید، نسبت به اینکه زمان آزاد خود را چگونه می‌گذرانید آگاه‌تر خواهید بود. با شروع هر روز کاری، برنامه‌ای تنظیم کنید که روز شما را در بازه‌های زمانی حداقل ۳۰ دقیقه‌ای نشان دهد. این برنامه باید کار و وظایف شخصی شما را مثل زمان استراحت، غذا و یا رسیدگی به ایمیل‌ها را نشان دهد.

این مسئله غیرقابل اجتناب است که برنامه در طول روز تغییر می‌کند، اگر هم چنین تغییراتی ایجاد شد، بازه‎های زمانی موجود در برنامه‌ی خود را با توجه به شرایط جدید مجددا تنظیم کنید. هدف از این کار مقید شدن به برنامه‌ای خشک و غیرقابل انعطاف نیست، بلکه ایجاد آگاهی از اینست که زمان خود را چگونه سپری می‌کنید.

این کار بدان معناست که شما می‌توانید برای تعطیلات و آخر هفته‌ی پیش روی خود برنامه‌ریزی کنید و به سمت اهداف مشخصی پیش بروید. بنابراین سعی کنید کار خود را در ساعت مشخصی ترک کرده و برای زمان چک کردن شبکه‌های اجتماهی محدودیت‌هایی قائل شوید. با اینکار به ذهن‌تان زمان لازم برای استراحت می‌دهید.

در نهایت برنامه، بعدازظهرها و آخر هفته‌های خود را مستقل از اینترنت تنظیم کنید، چرا که اینکار به بازیابی قوای ذهنی و جسمی شما کمک می‌کند. اینکارها می‌تواند شامل مطالعه، ورزش و یا وقت گذرانی با عزیزان‌تان باشد.

جمع‌بندی کتاب کار عمیق

پیام اصلی کتاب کار عمیق از این قرار است:

عوامل حواس‌پرتی و تمرکز زدایی در دنیای مدرن امروزی همه جا حضور دارند و انجام همزمان چندین کار باهم به صورت پیش‌فرض‌های اشتباه ذهنی ما تبدیل شده است، در حالیکه همزمان انجام دادن کارها، بهره‌وری را از بین می‌برد. خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد که کمک آنها می‌توانیم منابع تمرکز زدایی‌مان را شناسایی کرده و به مغزمان اجازه دهیم در آن واحد فقط روی یک کار متمرکز شود.

راهکار عملی: موقعیت بعدی که به شدت پس از یک روز بی‌حاصل احساس خستگی کردید، برای خودتان یک “آخر هفته‌ی بدون اینترنت” تنظیم کنید.

در محیط کار فقط در بازه‌های زمانی مجاز از اینترنت استفاده کنید و در باقی موارد تمرکز خود را روی کاری حفظ کنید که در برنامه‌ی خود در نظر گرفته‌اید. اینکار بهره‌وری شما را بالا می‌برد، چراکه می‌خواهید نهایت بهره را از زمان مجازی که برای استفاده از اینترنت برای خود در نظر گرفته‌اید، ببرید. به فاصله‌ی کوتاهی، از میزان افزایش تمرکز خود در هنگام انجام کارها و خودآگاهی در زمان جستجو در مرورگر وب‌تان شگفت‌زده خواهید شد.

 


جملات برگزیده‌ی کتاب کار عمیق؛ قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته:

– رابطه‌ی بین کار عمیق و همکاری، مهارت می‌طلبد.
– کار عمیق به شما کمک می‌کند تا کاری در سطح ممتاز ارائه کنید.
– کار عمیق به شما کمک می‌کند تا مطالب دشوار را به سرعت بیاموزید.
– در میان حواس‌پرتی‌ها استراحت نداشته باشید؛ بلکه در میان تمرکزها استراحت کنید.

 

کتاب کار عمیق را می توانید از اینجا تهیه کنید

 


فهرست مطالب

مقدمه
بخش اول) ایده
فصل اول) کار عمیق ارزشمند است
فصل دوم) کار عمیق کمیاب است
فصل سوم) کار عمیق هدفمند است
بخش دوم) قوانین
قانون اول) عمیق کار کنید
قانون دوم) سر رفتن حوصله‌تان را بپذیرید
قانون سوم) رسانه‌های اجتماعی را ترک کنید
قانون چهارم) کم عمقی را کاهش دهید

 


پادکست معرفی کتاب کار عمیق

کتاب کار عمیق در پادکست بی پلاس و توسط علی بندری معرفی شده است. می توانید از لینک زیر، به این پادکست ارزشمند گوش کنید

 


دانلود کتاب کار عمیق از کال نیوپورت

دانلود رایگان فایل نمونه کتاب کار عمیق نوشته کال نیوپورت

 


مشخصات کتاب

عنوان: کارِ عمیق
زیر عنوان: قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته
پدید‌آورنده: کال نیوپورت
مترجم: ناهید ملکی
موضوع: خودیاری
ناشر: نشر نوین
بازه سنی: بزرگسالان
قطع: رقعی
نوع جلد: شومیز
سال انتشار: 1398
نوبت چاپ: 1
وزن: 250 گرم
تعداد صفحات: 256
قیمت: 45,000 تومان
شابک: 9786226840118

گردآوری مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا