مقاله

ویروس چاقی

ویروس چاقی

ویروس چاقی _ همیشه چاقی، تنها به دلیل پرخوری و کم تحرکی نیست و ممکن است به خاطر ورود نوعی ویروس مرموز و ناشناخته در بدن باشد! جالب است بدانید، این روزها که چاقی بیداد می کند و مردم از هر ترفندی برای رسیدن به تناسب اندام استفاده می کنند، نتایج یک تحقیقات نشان داد که دلیل چاقی همیشه مربوط به فعالیت فیزیکی و تغذیه نادرست نیست!! بلکه، ورود یک ویروس به بدن و ابتلای شخص به عفونت ویروسی ، عامل ابتلا به چاقی است. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا این موضوع رو بیشتر برسی کنیم.

کشف جدیدترین ویروس چاقی در روده شما

کشف یک ویروس جدید موضوع عجیب و غیرعادی نیست اما پیدا کردن ویروسی که در افراد بسیاری شایع است به ندرت اتفاق می‌افتد. نتایج مطالعات نشان می دهند ویروس های ناشناخته که تعداد آن ها در بدن بسیار زیاد است، در ایجاد بسیاری از بیماری ها نقش زیادی دارند و باعث بروز بیماری های صعب العلاج می شوند. به عنوان نمونه، مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد یک ویروس ناشناخته در روده انسان ها زندگی می کند.

این ویروس می تواند رفتار برخی از شایع ترین باکتری ها را در دستگاه گوارش ما تحت تاثیر قرار دهد. «crAssphage» یکی از رایج‌ترین انواع باکتری‌های روده موسوم به Bacteroidetes را آلوده می‌کند و با چاقی، دیابت و دیگر بیماری‌های مربوط به روده مرتبط است.

«رابرت ای ادواردز»، متخصص ارشد این مطالعه از دانشگاه سن‌دیگو گفت: در نمونه‌گیری انجام شده از مدفوع 12 شرکت‌کننده مختلف با نسخه خاصی از دی‌ان‌آی ویروسی برخورد کردیم که در تمام نمونه‌های آزمایشگاهی وجود داشت. به گفته رابرت ای ادواردز از آنجا که در نیمی از نمونه‌های گرفته شده، آلودگی به این ویروس روده‌ای مشاهده شد می‌توان اظهار کرد که این ویروس نیز قدمتی طولانی دارد. از آنجا که برخی از پروتئین‌های موجود در دی‌ان‌آی crAssphage با ویروس‌های شناخته شده دیگر شباهت دارند این تیم تحقیقاتی دریافتند که ویروس جدید در واقع یک باکتریوفاژ است یعنی باکتر‌ی را آلوده کرده و داخل آن تکثیر می‌شود.

کارشناسان می گویند این نوع از ویروس ها، به نام باکتریوفاژها، نشان داده شده که در بیماری های مزمن نقش بازی کند. محققان می گویند این ویروس است که اثر انگشت ژنتیکی یک باکتریوفاژ – یک نوع ویروس شناخته شده آلوده به باکتری است.

به نقل از نچرال وردنیوز، باکتری Bacteroidetes که مورد حمله این ویروس قرار می‌گیرد در انتهای روده‌ کوچک زندگی می‌کند و نقش مهمی در ارتباط بین چاقی با باکتری‌های روده دارد.
باکتری ها می توانند نقش مهمی در بیماری های مزمن مانند چاقی و دیابت بازی می کنند و مطالعات اخیر نشان می دهند این ویروس که در روده زندگی می کند می تواند باعث چاقی و دیر هضم شدن غذا در روده ها شود.

ویروسی مرموز که چاق تان می کند

یکی از دانشمندان دانشگاه ویسکانسین آمریکا طی تحقیقات گسترده ای که بر روی ویروس ها انجام داد، متوجه شد ویروس ها هم می توانند در ایجاد چاقی در افراد موثر باشند. از جمله این ویروس ها Adenovirus 36 یا به اختصار AD-36 است، که پس از ورود به بدن باعث ساخت سلول های چربی بیش از حد می شود و به این ترتیب فرد با چاقی غیر قابل کنترل مواجه می شود.

عفونت ویروسی دلیل چاقی

ماجرا از این جا آغاز شد که یکی از بیماران، که کارشناسان تشخیص دادند به خاطر ورود عامل ویروسی به بدنش دچار چاقی شده بود، اظهار داشته بود در دوران کودکی پسری لاغر بوده، اما به تدریج با چاقی بسیار شدیدی مواجه شده! به نحوی که حتی راه رفتن و انجام فعالیت های روزانه برای او بسیار سخت شده بود.

چاقی می تواند ناشی از ورود یک ویروس به بدن باشد

پس از انجام آزمایش مشخص شد که نوعی عفونت ویروسی باعث اضافه وزن در وی شده و پزشکان مجبور به جراحی معده اش شدند تا بتوانند مانع از تمایل شدید به خوردن مواد غذایی و افزایش وزن او شوند.

به گفته محققان اثر مخرب این ویروس حتی پس از نابودی و خروج از بدن چنان گسترده است که حتی تا سال ها باقی می ماند، و بدن به طرزی غیر عادی سلول های چربی تولید می کند و باعث افزایش وزن فرد می شود.

هنوز علت اصلی ورود این ویروس به بدن شناخته نشده است و تحقیقات در خصوص این ویروس و اثری که بر چاقی انسان ها دارد، توسط دانشمندان در حال بررسی است.

گفتنی است؛ تاثیر گذاری ویروس AD-36 بر چاقی انسان ها نخستین بار در تحقیقات دکتر Dhurandhar در سال 1978 شناسایی شد. ویروس چاقی

آیا چاقی با سرماخوردگی رابطه ای دارد؟

بر اساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته توسط پزشکان، که در کنگره کشورهای اروپایی در ˈسوفیاˈ واقع در بلغارستان، در مقابله و پیشگیری از چاقی مطرح شده است، کارشناسان در تحقیقات اخیر دریافتند، ویروسی که در هنگام سرماخوردگی وارد بدن افراد می‌شود، عطسه و آبریزش بینی بدترین نتیجه معمولی آن نیستند. بلکه این بیماری می تواند باعث بروز اضافه وزن نیز بشود و سبب ابتلای آنها به چاقی می‌گردد. ویروس چاقی

ویروس Adenovirus36 عامل چاقی

محققان همچنین متوجه شدند که احتمال آلوده شدن نوجوانان دارای اضافه وزن و چاقی نسبت به هم سن و سالان لاغر خود به این ویروس دو و نیم برابر بیشتر بوده است. گفتنی است، این ویروس که همان Adenovirus36 نام دارد در صورت ورود به بدن باعث ابتلای فرد به سرماخوردگی می‌گردد.

این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهند، براساس تحقیقات، موج جدید سرماخوردگی که در 30 سال اخیر در جهان به شدت زیاد شده، همزمان با کشف اَشکال مختلف این ویروس سرماخوردگی بوده است. و میلیون ها نفر در سراسر دنیا به خاطر این ویروس به اضافه وزن شدید دچار می شوند و بدن آنها آنتی بادی لازم برای مقابله با این ویروس را ندارد. ویروس چاقی

آیا ویروس سرماخوردگی عامل چاقی است؟

بر این اساس، کارشناسان اعتقاد دارند نحوه‌ی مصرف غذا و حتی میزان زمان ورزش کردن در افراد تغییر نکرده، بلکه وجود این ویروس سبب چاقی غیرعادی افراد در سراسر جهان در سال‌های اخیر شده است. به همین سبب، برای اطمینان خاطر، کارشناسان با تزریق این ویروس به موش‌ها، متوجه بروز اضافه وزن در آنها شده‌اند. و همین موضوع زمینه ساز تحقیقات جدی در این مورد شد. ویروس چاقی

درستی یا نادرستی ویروس چاقی

دکتر مارک سیگل کارشناس پزشکی فاکس نیوز درباره این تحقیق می گوید:” اگر تاکنون به ورزش نکردن ، پرخوری و بیماری تیروئید به عنوان عوامل چاقی اشاره می شد، اکنون باید ویروس چاقی را هم به آن افزود. این تحقیق به مدت سه تا چهار سال در ویسکانسین و لوئیزیانای آمریکا انجام شد. این ویروس ابتدا در بدن حیوانات تزریق شد و درپی آن به مدت دو تا سه ماه وزن این حیوانات دو برابر شد. این ویروس سپس در بدن انسان های چاق هم ردگیری شد. حدود سی درصد انسان هایی که چاق هستند این ویروس را دارند”.

این پزشک افزود، این ویروس مسری است و پنجاه نوع مختلف دارد که تنها یک مورد آن در انسان به عنوان عامل چاقی شناخته شده است. این مسئله شاید باعث شود تا پزشکان به فکر واکسنی برای این ویروس باشند. ویروس چاقی

ویروس چاقی

کارشناس پزشکی فاکس نیوز افزود، این ویروس در میمون ها، در سه ماه نخست ورود به بدن، باعث چاقی می شود و بعد از این مدت بدن حیوان در برابر آن مقاوم می شود. از آنجایی که تزریق این ویروس به انسان ها و آزمایش روی آنان کاری غیراخلاقی است، نمی توان مدت زمان ورود ویروس به بدن تا چاق شدن انسان ها را ارزیابی کرد. تنها راه مقابله با این ویروس تهیه واکسن آن است. استفاده از دارو برای مقابله با این ویروس ممکن نیست چون شناسایی آن زمانی صورت می گیرد که دیگر بدن در برابر آن مقاوم شده است و در برابر مصرف دارو پاسخ نمی دهد. ویروس چاقی

عامل چاقی؛ ویروس عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی

از سوی دیگر، برخی پزشکان معتقدند «آدنوویروس 36» که عامل بروز عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی است، در بسیاری از موارد از فاکتورهای اصلی چاقی و اضافه وزن است. دکتر ریچارد ال آتکینسون، رئیس مرکز تحقیقات چاقی در «ریچموند» آمریکا گفت: هرچند عفونت ناشی از این ویروس علت تمامی موارد ابتلا به چاقی نیست، اما به طور چشمگیر به افزایش وزن کمک می‌کند. همچنین این فاکتور طی فرآیندی تدریجی سرعت سوخت و ساز بدن را نیز تغییر می‌دهد. ویروس چاقی

به گفته پزشکان، افراد حدود یک یا دو سال پس از ابتلا به این عفونت روند چاق شدن را در خود مشاهده می‌کنند.

آتکینسون همچنین گفت: این ویروس در واقع سلول‌های بنیادی موجود در بافت چربی را تحریک می‌کند تا حجم بیشتری از سلول‌های چربی را تولید و همچنین چربی بیشتری ذخیره کنند. نتایج چندین مطالعه روی نمونه‌های انسانی نشان می‌دهد که آدنوویروس 36 با ابتلا به چاقی به خصوص در کودکان مرتبط است. ویروس چاقی

اثرات ضد و نقیض ویروس چاقی

پزشکان همچنین در بررسی‌های خود مشاهده کردند که این ویروس اگرچه موجب اضافه وزن می‌شود، اما ظاهرا در فرآیندی متضاد، سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول خون را پایین می‌آورد. این یافته در ذهن پزشکان این پرسش را مطرح کرده که آیا برخی از ترکیب‌های موجود در ویروس فوق می‌توانند در درمان دیابت و کلسترول بالا، موثر باشند؟

همچنین در مطالعه‌ای که سال 2012 روی 1400 نفر انجام گرفت مشاهده شدف طی یک دوره‌ 10 ساله افرادی که تست آنتی‌بادی‌های این ویروس در آنها مثبت بوده در مقایسه با گروهی که به این ویروس آلوده نبودند، مقدار دریافت چربی بیشتر بوده و در عین حال سطح قندخون این افراد نسبت به گروه سالم پایین‌تر بوده است. ویروس چاقی

تاثیر چاقی بر شدت و انتقال ویروس آنفلوآنزا

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افراد چاق پس از ابتلا به آنفلوآنزا تا مدت زمان طولانی‌تری می‌توانند ویروس این بیماری را به دیگران منتقل کنند. در این بررسی آمده است: بیماران چاقِ آلوده به ویروس آنفلوآنزا، بیش از افراد دیگر احتمال دارد این ویروس را در بدن خود نگه دارند.
در حقیقت چاقی نه تنها بر شدت علائم آنفلوآنزا بلکه بر چگونگی انتشار و انتقال ویروس نیز تاثیر می گذارد.

ابتلا به آنفلوآنزا موضوع متداول و رایجی است اما مشکلات ناشی از آن متفاوت است که از آن جمله می توان به عفونت‌ گوش و سینوس‌ها و مشکلات جدی تر از قبیل ذات الریه، التهاب مغز و قلب اشاره کرد.

همچنین بیماری های مزمن بر اثر ویروس آنفلوآنزا تشدید شده یا این ویروس علائم بیماری‌های مزمن را تشدید می‌کند. همچنین بیماری‌های تنفسی از قبیل آسم، علائم آنفلوآنزا را تشدید کرده یا به دلیل ویروس آنفلوآنزا حادتر می‌شود. ویروس چاقی

آنفلوآنزا چاق کننده یا ضعیف کننده؟!

هم اکنون شواهد نشان می‌دهد که افرادی با شاخص توده بدنی ۳۰ و یا بیشتر در طبقه بندی افراد چاق قرار می‌گیرند و در معرض خطر بیشتر بیماری ذات الریه و مرگ هستند.

طی تحقیقاتی در دانشگاه میشیگان آمریکا که بر روی ۱۸۰۰ فرد در سه فصلی که بیماری آنفولانزا شیوع داشت صورت گرفت ، محققان دریافتند که افراد بزرگسال چاق که علائم ویروس آنفولانزا را دارند، ۲۴ درصد بیشتر از افراد عادی ویروس نوع A. آنفولانزا را انتقال می‌دهند. در واقع اضافه وزن باعث تغییر در پاسخ دهی سیستم ایمنی بدن شده و همین امر باعث ماندگاری بیشتر ویروس در بدن افراد چاق می‌شود. ویروس چاقی

چاقی، تقویت کننده ویروس آنفلوآنزا

به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین چاقی عارضه ای است که شدت بیماری آنفلوآنزا را افزایش می دهد. نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد چاقی خطر علائم آنفلوآنزا و حتی مرگ ناشی از آن را بخصوص در افراد مسن افزایش می‌دهد. هر چند نتایج یک تحقیق حاکی از آن است که چاقی ممکن است بر مدت زمانی که ویروس در بدن بیمار باقی می ماند نیز تاثیرگذار باشد. ویروس چاقی

ویروس در بدن افراد چاق بیشتر می‌ماند

به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد افزایش وزن در افراد به آسانی مبتلا شدن به یک سرما خوردگی ساده و معمولی است!
براساس یک تحقیق انتقال ویروس از افرادی که دچار اضافه وزن هستند در مقایسه با افراد عادی 2 برابر بیشتر است. چرا که بدن این افراد قابلیت نگه داشتن ویروس در مدت زمان طولانی تر را دارند.

به همین خاطر، کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند برای جلوگیری از به دست آوردن اضافه وزن، به ویژه در هنگام سرماخوردگی؛ خواب کافی، جلوگیری از استرس، خوردن غذاهای سالم و همینطور شستشوی مداوم دست های خود را انجام دهند.
پزشکان موادی مانند خوردن غذاهای پرچرب و عدم انجام فعالیت‌های فیزیکی مانند ورزش را عامل مهمی برای گسترش رشد ویروس چاقی در بدن افراد می‌دانند. ویروس چاقی

نتیجۀ ویروسی که چاق می‌کند

درست است که محققان می گویند ویروس بسیار مسری را شناسایی کرده اند که اِی دی -36 (AD-36 ) نام دارد و سلول های چربی در بدن انسان را مجبور به تکثیر می کند و در نهایت باعث چاق شدن افراد می شود، با این حال، افرادی که از اضافه وزن رنج می برند لازم است به متخصص مراجعه کنند تا در کنار ریشه یابی علت اصلی چاقی، رژیم غذایی مناسب و تمرینات ورزشی برایشان تجویز شود.

پژوهشگران می‌گویند در حال حاضر روشن نیست که چه عاملی این تغییر شکل را باعث می‌شود، چه مدت ویروس داخل بدن انسان باقی می‌ماند، یا آیا اثرات ویروس پس از زدوده‌شدن آن از بدن ادامه پیدا می‌کند یا نه.

دانشمندان اکنون به دنبال یافتن علل زمینه‌سازی هستند که برخی افراد را به اثرات چا‌ق‌کننده این ویروس حساس می‌کند تا عاقبت راهی برای درمان این عارضه پیدا کنند. این یافته‌ها ممکن است به تولید یک واکسن یا داروی ضدویروسی برای کمک به مبارزه با چاقی علاوه بر رژیم‌گرفتن و ورزش بینجامد. محققان بر این باورند که با ادامه تحقیقات قادر خواهند بود در ده سال آینده واکسنی برای درمان افرادی که به این ویروس مبتلا شده اند کشف نموده و با توسل به آن مشکل چاقی را درمان کنند.

ویروس چاقی

گردآوری مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا