مقاله

تغذیه در نوروز

تغذیه در نوروز

با توجه به اینکه رسالت سایت ما حفظ سلامت و لاغری و تناسب اندام است، تصمیم گرفتیم در آستانه سال نو اهمیت تغذیه در نوروز را مد نظر قرار بدهیم. تا هم، راهکاری برای حفظ وزن در این ایام داده باشیم. و هم، شیرینی این ایام را به کام شما بیشتر کرده باشیم.

 

استراتژی تغذیه در ایام نوروز

مهمترین نکته ای که باید مد نظر قرار بدهید، اینکه سبک زندگی ایام نوروز بکلی متفاوت است. در این ایام به دلیل مهمانی های و دورهمی  های فامیلی، روتین روزانه عادی بهم میخورد.

با درک این موضوع، بجای اینکه نگران افزایش وزن باشید، سعی کنید تا خودتان را با شرایط تطبیق دهید. یعنی در واقع یک استراتژی برای تغذیه در ایام نوروز می گذارید. تغذیه در این ایام به دو دسته تقسیم می شود. یکی، تغذیه در منزل همراه با مهمانی، و دیگری تغذیه در سفر.

 

بخور و نخورهای تغذیه در نوروز

دقت کنید که با توجه به رفت و آمدهای زیاد، احتمال اینکه نتوانید به اندازه کافی آب بخورید، زیاد است. نگران این موضوع نباشید. خوشبختانه در کشور ما خیار جزو میوه جات محسوب می شود. و در مهمانی ها سرو می شود. شما می توانید بجای میوه های پرکالری که قند بالایی هم دارند، می توانید از خیار بهره ببرید. اینطور هم آب بدنتان را تامین کرده اید، هم از کالری زیاد جلوگیری کرده اید.

خطر شیرینی

بعضی چیزها هستند که شوخی بردار نیستند و در حقیقت خط قرمزهای یک استراتژی محسوب می شوند. شیرینی و شکلات از اون دسته هستند. با این حال نمی شود که در این ایام خودمان رامحروم کنیم از این لذت.

پیشنهاد می کنیم از قطعات کوچک شیرینی استفاده کنید. شکلات را هم سعی کنید برش بزنید و به اطرافیانتون تعارف کنید. تا هم دچارعذاب وجدان مصرف آنها نشوید. و هم خیلی آگاهانه به میل درونی تان پاسخ داده باشید.

فایده آجیل بی فایده

بنظرم در تغذیه نوروز، از خیر آجیل های شور و پرنمک بگذرید. چون با حبس کردن آب بدن، باعث بالا رفتن سریع وزن می شوند. درسته که آجیل برای سلامتی مفید است، اما اولا مصرف کم آجیل، آن هم در قالب میان و عده، و دوما خام و بو نداده آن، مفید است. ضمن اینکه زیاد نمی شود به تازگی و سلامت آجیل های شب عید اعتماد کرد. گول ظاهر قشنگ آنها را نخورید. رنگ شده هستند…

نقش میوه در تغذیه در نوروز

بهترین راهبرد برای مصرف میوه و در امان ماندن از افزایش کالری، شریک شدن با دیگران است. پرتقال یا سیب و موز تان را چهار قسمت کنید و خودتان فقط یک چهارم آن را بخورید. کیوی بهترین انتخاب برای این ایام است. چون با گردش روده ای که ایجاد می کند از یبوست جلوگیری می کند. نهایت اینکه اگر میوه خشک شده در ظرف پذیرایی موجود بود، یک یا دو حلقه از آنها بخورید.

 

تغذیه در نورز با غذا

و اما رسیدیم به اصلی ترین نکته، یعنی غذا. در فرهنگ ایرونی ما پذیرایی از مهمان باید چرب و نرم، همراه با رنگ و لعاب دلنشین، و عطر و بوی خوش باشد. پس به ناچار باید از این غذاها بخورید!

اما نگران نباشید. این هم راه دارد. می توانید بجای اینکه بشقابتان پر از برنج کنید، مرغ یا ماهی تون را به همراه سالاد فصل میل کنید. خورشت ها را هم با برنج کمتری بخورید. ولی ته دیگ را خط قرمز بدانید و بی خیالش شوید.  

 

تغذیه  نوروز در سفر

در سفر مهم تر از تغذیه، سلامت است. با توجه به حجم بالای مسافر دراین ایام، معمولا آن طور که باید به بهداشت توجه نمی شود. آب سالم یکی از آن مواردی است که می تواند سلامت شما را تامین کنید. پس سعی کنید فقط از آب معدنی استفاده کنید. اگر هم به آب معدنی دسترسی نداشتید، سعی کنید از آب جوشیده بهره ببرید.

 

تغذیه در نوروز

وقتی در رستوران سفارش غذا می دهید، می توانید برای هر دو پرس غذا، یک پرس برنج بگیرید. تا جائیکه ممکن است ازخوردن فست فود خودداری کنید. اگر هم خوردید حداقل نوشابه نخورید. اما در مورد پیتزا چیزی ندارم بگم….

غذای محلی

لبنیات پرچرب را کم مصرف کنید و بیشتر از تخم مرغ بهره ببرید. عسل هم بهترین گزینه بجای مرباست. اگر هم خواستید از غذاهای محلی استفاده کنید، حتما با افراد بومی مشورت کنید. غذایی را انتخاب کنید که چربی آن اذیت کننده نباشد. سعی کنید بیشتر از کباب ها استفاده کنید. مثل جوجه کباب یا ماهی کبابی. اگر هم هوس گوشت کردید، بجای کوبیده که پر از چربی و پیاز است، از کباب چنجه استفاده کنید.

مصرف میوه

از میوه هم، بیشتر بعنوان میان وعده استفاده کنید. هم جلوی گرسنگی تان را می گیرد، هم آب بدن تان را تامین می کند. ضمن اینکه دچار یبوست نمی شوید. ولی سبزی ها را اگر تمیزی و بهداشت شان، برایتان محرض است، مصرف کنید. تا خدای نکرده دچار آلودگی میکروبی نشوید.

تحرک و شادابی

یک نکته ای را که می توانید در سفر از آن خوب بهره ببرید، تحرک و فعالیت بالاست. تلاش کنید مسیرهایی را که مقدور است پیاده بروید. بازی های دسته جمعی را حتما در برنامه داشته باشید.

 

کلام آخر

در نهایت اینکه، چه در سفر و چه در منزل، حداقل میزان خواب را داشته باشید. تا هم سلامت و هم تناسب اندان تان را حفظ کرده باشید. اینکه تا دیر وقت به تماشای تلویزیون بنشینید، کمی ناشیانه است. یا از تکنولوژی بهره ببرید و برنامه مورد علاقه اتون را ضبط کنید. تا سر فرصت بتوانید تماشا کنید. همه برنامه در طول این ایام تکرار دارد. پس با خیال راحت بخوابید.

نوروز، ایام بی برنامگی همه است. مهم این است که شما چطور مدیریتش می کنید. سالم و تندرست باشید

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا