خام خواران چه باید بخورند
خام خواران چه باید بخورند و چطور باید بخورند
خام خواران چه باید بخورند و چطور باید بخورند. اولین مشکل مردم در هنگام شروع خام خواری این است که نمی دانند چه باید بخورند!
شاید این بدین جهت است که مردم بیشتر میل دارند برنامه غذایی شبیه به پخته خواران داشته باشند. به همین خاطر در ادامه، طرز تهیه غذای مصرفی خام خواران را آورده ایم تا به درخواست خوانندگان مقاله هفته پیش نیز، پاسخی داده باشیم.
سوپ گندم خام خواران برای 3 الی 4 نفر
دوستان عزیز خام خوار، چند عدد گوجه فرنگی رسیده را میکس می کنیم تا یک بشقاب سوپ خوری تقریبا پر شود، سپس دو مشت گردو، یک هویج متوسط، یک سیب زمینی کوچک، یک تکه چغندر قند، نصف پوست پرتغال (یا خلال آن) و 2 تا 3 مشت گندم جوانه زده را پشت سر هم میکس می کنیم؛ در آخر چند برگ کاهو یا مقداری پوست خیار هم می شود اضافه نمود. وقتی میکس کردن مواد پایان یافت یک پیاز بزرگ و یک دسته شوید را با چاقو خرد می کنیم، نصف فنجان روغن زیتون، یک عدد لیمو ترش، کمی نمک و فلفل هم به آن اضافه می نماییم.
توصیه:
خام خواران عزیز توجه داشته باشید که در تابستان ها موقع خوردن این سوپ می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید، یا چند تکه یخ در آن بیاندازید، همچنین خیار خرد شده و اگر کسی مایل باشد یک مشت هم کشمش در این سالاد می ریزد و سرد سرد می خورد. این غذای اساسی خام خواران است که هر روز می خورند. این سوپ را می شود ظهر تهیه کرد و برای شب هم در یخچال نگه داشت، اما برای روزبعد نباید خورد.
سالاد فصل خام خواران
همانطور که همه می دانند این سالاد معمولا از خیار ، گوجه فرنگی، روغن زیتون و لیمو ترش تشکیل می گردد.
اما خام خواران، پس از اینکه خیار و گوجه و پیاز را نگینی خرد کردند، کمی فلفل سبز، جعفری و کاهو و مقداری هویج رنده شده به آن اضافه می کنند. سپس روغن زیتون و لیمو ترش تازه و نمک را برای طعم دار کردن اضافه می کنند.
پیشنهاد:
البته دوستان خام خوار، هر کس می تواند مطابق با سلیقه خود با اضافه نمودن چند خوردنی دیگر مثل جوانه گندم، ماش، چغندر، گل کلم، کرفس، سبزی و آرد گردو این سالاد را به شکل های مختلف در بیاورد.
سالاد شیرین خام خواران
ما خام خواران، کاهو، کرفس، کلم پیچ سفید یا قرمز، گل کلم یا کلم بروکلی و هویج را خرد می کنیم، سپس روغن زیتون، عسل، لیمو ترش تازه و آرد بادام اضافه می کنیم. اگر کسی دوست داشت می تواند بجای آرد روی سالاد نارگیل رنده نماید
سالاد کدو خام خواران
خام خواران گرامی، گوجه سبز رسیده یا آلو خشک را از هسته جدا می سازیم و میکس می کنیم، روی آن کدو سبز یا چغندر رنده می کنیم، ادویه جات و روغن زیتون اضافه نموده خوب بهم می زنیم.
دلمه خام خواران
یکی از غذاهای باب میل خام خواران دلمه است. همه نوع سبزی دلمه (شوید، گشنیز، جعفری، ریحان، نره، مرزه، پیازچه، نعناع، ترخون) و یک پیاز خرد می کنیم. یک مشت آرد گردو، یک مشت گندم جوانه زده، کمی ادویه جات، نمک، سماق، روغن زیتون، آب لیمو ترش تازه به آن اضافه می کنیم. چند دقیقه بهم می زنیم تا خوب مخلوط شود. بعد این مواد را در برگ کاهو مثل دلمه معمولی می پیچیم و آن را برسر میز غذا، سرو می کنیم.
حلوای خام خواران
آرد گردو یا آرد بادام را با عسل فراوان مخلوط می نماییم. کمی هل یا وانیل اضافه می کنیم تا به شکل خمیر دربیاید. این حلوا با کاهو یا نعناع و ترخون تازه بی نهایت خوشمزه است.
اگرخام خواران عزیز حوصله داشته باشد می توانند این حلوا را قطعه قطعه کرده توی کاغذهای حلوا مثل شکلات بپیچید و در یک ظرف بچینند.
شکلات خام خواران
ضمنا خام خواران عزیز، شما می توانید با استفاده از فرمول تهیه حلوا و با ترکیب خرما، کشمش، آلو خشک با گردو، بادام و پسته، شکلات هایی برای مهمانان خام خوارتان تهیه کرده و با استفاده از فویل های رنگی، تزئین شان کنید.
کیک خام خواران
خام خواران در روزهای تولد و جشن های دیگر، کیک های مختلفی درست می کنند که شما را با یکی از آنها آشنا می سازیم. مقداری آلو بخارا، گوجه سبز رسیده و آلبالوی خشک را از هسته جدا می کنیم. دو عدد سیب، دو عدد پرتقال، یک گلابی، یک عدد به، دو فنجان مغز گردو، مقداری خلال پوست پرتقال را پشت سر هم میکس می کنیم. و کمی وانیل اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم.
توجه:
برای این که این مخلوط را به حالت خمیر نسبتا سفت در بیاوریم کمی آرد گندم سبوس دار با آرد سنجد به آن اضافه می کنیم. خام خواران سعی کنند حتی الامکان آرد را کم مصرف نمایند و بوسیله میوه خشک و مغز گردو این مخلوط را سفت نمایند. بعد از اینکه خمیر کیک حاضر شد آن را در کف یک سینی گرد آرد الک پاشیده شده، به قطر دو یا سه سانت پهن و صاف می کنیم. سپس روی آن را با آرد پسته یا بادام می پوشانیم و در خاتمه با کشمش، پسته و بادام، خلال پوست پرتقال و غیره تزیین می کنیم.
نان روغنی خام خواران
برای تهیه این نان، خام خواران محترم، گندم جوانه زده دو یا سه روزه را میکس می کنیم. مقداری روغن زیتون و کمی نمک اضافه می کنیم و بهم می زنیم. اگر این خمیر خیلی شل بنظر آمد یک مشت آرد به آن می زنیم تا مثل خمیر نان معمولی در بیاید. سپس کمی آرد، روی یک تخته الک می کنیم. خمیر را تکه تکه روی آن به اندازه یک بشقاب چایخوری و به ضخامت تقریبا نیم سانت پهن می کنیم و زیر نور آفتاب خشک می نماییم.
نکته:
دوستان خام خوار، دقت داشته باشید اگر روغن کم باشد نان سفت در می آید و اگر خیلی زیاد باشد وا می رود.ضمنا به این نان می شود کمی کشمش یا گردو یا چیز دیگر اضافه کرد و نان های مختلف درست کرد.این دستور های غذایی، بعنوان بخشی از مواد مصرفی بطور نمونه معرفی گردید.
توصیه نهایی به خام خواران
خام خواران عزیز، در خاتمه به این موضوع توجه داشته باشید که برای صرفه جویی می توانید بجای عسل از خرما یا کشمش استفاده کنید و یا بجای روغن زیتون می توانید از روغن تصفیه نشده کنجد یا آفتابگردان بهره ببرید. سالم و تندرست باشید
نویسنده: علیرضا آزاد
مشاور ارشد مدیریت استراتژیک بدن