معرفی کتاب

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست (It’s OK That You’re Not OK) نوشته‌ی مگان دیواین (Megan Devine) به موضوع از دست دادن عزیزان و چگونگی رویارویی با آن می‌پردازد. این کتاب باعث می‌شود تا نسبت به عشق، فقدان و دل‌شکستگی تجدید نظر کنید.
آن چه از دست رفته است برنخواهد گشت. اين جا، درون اين حقيقت، هيچ چيز زيبايي وجود ندارد. پذيرش مهم ترين چيز است. درد داريد. دردتان بهتر نمي شود. واقعيت اندوه با آن چه ديگران از بيرون مي بينند بسيار متفاوت است. دردي در اين دنيا وجود دارد که نمي توانيد با شادي از تن تان بيرون کنيد. بهراه حل نياز نداريد. نياز نداريد اندوه تان را پشت سر بگذاريد.

شما به كسي نياز داريد كه اندوه‌تان را بفهمد و بپذيرد. به كسي نياز داريد كه وقتي، در ميان وحشت سوسوزننده ايستاده‌ايد و به حفره‌اي خيره مي‌مانيد كه زماني زندگي شما بوده است، دست‌هايتان را محكم بگيرد… بعضي چيزها را نمي‌توان درمان كرد؛ فقط بايد آن‌ها را به دوش كشيد…

مگان دیواین در این کتاب از تجربیات شخصی خود می‌گوید و بر اساس این تجربیات برای شما نحوه‌ی مواجهه با سوگواری را شرح می‌دهد. البته دیواین در این کتاب با تکیه بر فرهنگ مردم آمریکا صحبت می‌کند اما کلیت صحبتی که به دنبال انتقال آن است با فرهنگ ما نیز هم‌خوانی دارد.

معرفی کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست اثر مگان دیواین

غم و اندوه، درست مثل عشق نیازی به راه حل ندارد. اگر به دنبال دوست داشته شدن بهتر و بیشتر خود و دیگران هستید، اگر احساس نارضایتی از خود دارید و اندوهگین هستید، این کتاب با استفاده از داستان ها، نکات زندگی، تحقیقات،و شیوه های عملی خلاقانه و مبتنی برآگاهی و همچنین تجربه های شخصی نویسنده راهنمای منحصر به فردی برای اتفاقات ناگواری که در زندگی خود و اطرافیانتان رخ می دهد، خواهد بود و….

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

مگان دیواینمگان م ديواين روانشناس، نویسنده و گوینده آمریکایی است.ديواين، یک مشاور و کارشناس ارتباط در غم و اندوه، بیشتر به خاطر کتاب سال 2017 خود شناخته شده است ، عيبي ندارد اگر حالت خوش نيست: دیدار با اندوه و ضرر در فرهنگی که درک نمی کند (به نظر می رسد درست است، 2017)، و برای کارهایش در پیشبرد یک رویکرد حمایت از غم و اندوه که شامل استفاده از Platitudes، مدل Kübler-Ross (نظریه 5 مرحله) و درمان اندوه به عنوان یک آسیب شناسی است.

این نویسنده سال‌ها به عنوان روان‌درمانگر خصوصی فعالیت داشت و به دیگران برای مواجهه با مشکلاتشان کمک می‌کرد تا اینکه همسر خود را از دست داد و متوجه شد که تمام نصایح و راهنمایی‌هایی که تا آن روز به بیماران ارائه می‌کرد کارآمد نبوده است؛ چرا که او تا آن زمان از غم و سوگواری هیچ نمی‌دانست و آن را از نزدیک لمس نکرده بود. او پس از مرگ همسرش با هزاران سوگوار همکاری داشت و از این طریق اطلاعات و تجربه‌ی زیادی در مواجهه با این معضل به دست آورد و حاصل تجربیات این دیدارها و نظریات وی، کتاب پیش رو است.

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست دیدگاهی متفاوت ارائه می‌دهد و تشویقتان می‌کند در ارتباطتان با عشق، فقدان، دل‌شکستگی و جامعه تجدید نظر کنید.

درباره کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

آن چه از دست رفته است برنخواهد گشت. این جا، درون این حقیقت، هیچ چیز زیبایی وجود ندارد. پذیرش مهم ترین چیز است. درد دارید. دردتان بهتر نمی شود.

واقعیت اندوه با آنچه دیگران از بیرون می بینند بسیار متفاوت است. دردی در این دنیا وجود دارد که نمی توانید با شادی از تن تان بیرون کنید.

به راه حل نیاز ندارید. نیاز ندارید اندوه تان را پشت سر بگذارید. شما به کسی نیاز دارید که اندوه تان را بفهمد و بپذیرد. به کسی نیاز دارید که وقتی، در میان وحشت سوسو زننده ایستاده اید و به حفره ای خیره می مانید که زمانی زندگی شما بوده است، دست های تان را محکم بگیرد.

بعضی چیزها را نمی توان درمان کرد؛ فقط باید آن ها را به دوش کشید.

وقتی فقدان دردناک یا اتفاقی تکان دهنده دنیای تان را تیره و تار می کند، اولین چیزی که باید بدانید این است: اندوهگین شدن هیچ ایرادی ندارد. مگان دیواین می گوید: «اندوه همان عشق است در وحشی ترین و دردناک ترین شکل خود؛ واکنشی طبیعی و عاقلانه به از دست دادن.»

 

اما چرا فرهنگ ما اندوه را بیماری ای می داند که باید درمان شود، آن هم در سریع ترین زمان ممکن؟

در عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست، مگان دیواین رویکردی جدید و عمیق به تجربه ی اندوه و همچنین نحوه ی تلاش ما برای کمک به کسانی که مصیبت دیده اند ارائه می دهد. مگان که تجربه ی اندوه از هر دو جنبه هم به عنوان درمانگر و هم به عنوان زنی که شاهد غرق شدن همسر محبوبش بوده را دارد، با بینشی عمیق از حقایق ناگفته ی فقدان، عشق و التیام می نویسد. او هدف تجویز شده ی جامعه برای بازگشت به یک زندگی شاد و عادی را بی اعتبار کرده و راه میانه ی بسیار سالم تری را جایگزین می کند؛ راهی که ما را دعوت می کند زندگی را در کنار اندوه بسازیم، به جای اینکه تلاش کنیم بر آن غلبه کنیم.

مگان می نویسند: «غم و اندوه درست مثل عشق نیازی به راه حل ندارد.» این کتاب با داستان ها، تحقیقات، نکات زندگی و شیئه های عملی خلاقانه و مبتنی بر آگاهی و همچنین تجارب نویسنده، راهنمای منحصر به فردی است برای اتفاقات ناگواری که سر راه همه ی ما -چه در زندگی شخصی خودمان و چه زندگی کسانی که دوست شان داریم قرار می گیرد.

عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست، کتابی است برای آنان که اندوهگین اند، و برای کسانی که آنان را دوست دارند، کتابی برای همه کسانی که به دنبال دوست داشتن بهتر و بیش تر خود و دیگران اند.
در کتاب کمدی الهیِ دانته، ویرژیل راهنمای دانته از جهنم به‌‌سوی برزخ است. وقتی دانته با دیوار بزرگی از آتش روبه‌رو می‌شود و وحشت می‌کند، ویرژیل به او می‌گوید: «انتخاب دیگری نداری. این آتشی است که می‌سوزاند، اما از بین نمی‌برد.» ولی دانته همچنان می‌ترسد. ویرژیل ترس او را حس می‌کند، دست روی شانه‌اش می‌گذارد و تکرار می‌کند: «انتخاب دیگری نداری.» دانته نیز عزم خود را جزم می‌کند و وارد می‌شود.

همه‌ی کسانی‌که زندگی می‌کنند با این دیوار آتش روبه‌رو خواهند شد. این کتاب هم مانند ویرژیل راهنمای دوزخ به‌سوی دیوار آتش است و هریک از ما باید به‌تنهایی عبور کنیم. بعداز آن دیوار نیز خودمان راهنمای خودمان می‌شویم. این کتاب نیز مثل ویرژیل راهی به ما نشان می‌دهد؛ نه تنها راه‌حل ممکن، اما حداقل یک «راه‌حل». او برای کسانی‌که در آشفتگی دیوانه‌وار اندوه به سر می‌برند چیزهایی عرضه می‌کند تا بتوانند به آن‌ها متوسل شوند.

عشق‌‌ورزیدن و ازدست‌‌دادن و همراهی‌‌کردن یکدیگر کاری شجاعانه است. مهم نیست که مسیر چقدر طولانی است؛ این کتاب راهنمای شماست. اگر غم به سینه‌ی شما چنگ می‌زند، این کتاب برای شماست. این کتاب کمکتان می‌کند آنچه را باید به دوش بکشید به دوش بکشید و در این سفر کمتر از قبل تنها خواهید بود.

جملات برگزیده‌ی کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست:

– سوگ هیچ ایرادی ندارد. سوگ‌‌ امتداد طبیعیِ عشق است، پاسخی سالم و عاقلانه به فقدان. اینکه سوگ حس بدی به همراه دارد باعث نمی‌شود بد باشد. اینکه شما احساس می‌کنید دیوانه شده‌اید دلیل نمی‌شود دیوانه باشید.

– زندگیِ روزمره سوگ و فقدان‌های زیادی را بر ما تحمیل می‌کند. هنوز کارهای انجام نشده‌ی بسیاری وجود دارد در راستای شنیده شدنِ صدای هرکدام از ما، درراستای ارزش‌دهی و احترام به رنجی که در قلب‌هایمان داریم و فقدان‌هایی که با آن مواجه می‌شویم. منتها بحث این کتاب درمورد فقدان‌های عادیِ روزمره نیست.

– هر سوگی که بر دوش می‌کشید مهم است بپذیرید که چقدر بد است، چقدر سخت است. واقعاً هراسناک و وحشت‌انگیز است و دوام آوردن در آن غیرممکن.

– وقتی کسی که دوستش داشتید به‌تازگی فوت کرده، چه اهمیتی دارد که الگوهای فرهنگیِ سوگواریِ ما معیوب است؟ آخر چه کسی اهمیت می‌دهد؟ این مسئله به شما مربوط می‌شود، نه کس دیگری.

در بخشی از کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست می‌خوانیم:

زمانی‌که مرگِ ناگهانی یا حادثه‌ای ناگوار در مسیر زندگی‌تان رخ می‌دهد، همه‌چیز تغییر می‌کند. حتی وقتی انتظارش را دارید، مرگ یا فقدان همچنان غافلگیر کننده است. دیگر همه‌چیز متفاوت می‌شود. زندگی‌ای که انتظارش را داشته‌اید ناپدید می‌شود و دود می‌شود و به هوا می‌رود. دنیا بر سرتان خراب می‌شود و دیگر هیچ‌چیزی منطقی به نظر نمی‌رسد. زندگی عادی بود و حالا هرچه هست، عادی نیست. مردمی که پیش از این عاقل بوده‌اند حالا برای شما شعار می‌دهند و نصیحت‌تان می‌کنند و سعی می‌کنند شادتان کنند. سعی می‌کنند دردتان را از شما دور کنند.

فکر نمی‌کردید این‌گونه باشد. زمان متوقف شده ‌است. هیچ‌چیز واقعی به نظر نمی‌رسد. ذهنتان نمی‌تواند جلوی تصویرسازیِ مجددِ رویدادها به‌امید نتیجه‌ای متفاوت را بگیرد. دنیای معمولی و روزمره، که دیگران هنوز در آن ساکن‌اند، در نظر شما بی‌رحم و ظالمانه است. نمی‌توانید چیزی بخورید (یا هرچه به دست‌تان برسد می‌خورید). نمی‌توانید بخوابید (یا تمام‌وقت می‌خوابید). هر وسیله‌ای در زندگی‌تان برایتان مصنوعی می‌شود، به نمادی از زندگی آن‌طور که بود و آن‌طور که می‌توانست باشد تبدیل می‌شود. در اطرافتان جایی نیست که این فقدان لمسش نکرده باشد.

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

در این مدتی ‌که از مصیبت وارده به شما می‌گذرد، همه‌جور حرفی درباره‌ی سوگواری‌تان می‌شنوید: «او نمی‌خواهد این‌قدر ناراحت باشی»، «هر اتفاقی دلیلی دارد»، «حداقل این مدت او در زندگی‌ات بوده است»، «تو قوی و باهوش دانایی و ازپسِ این مصیبت برخواهی آمد»، «این تجربه تو را قوی‌تر می‌کند»، یا «همیشه می‌توانی دوباره تلاش کنی و یک شریک دیگر در زندگی‌ات داشته باشی، یک بچه‌ی دیگر بیاوری، و راهی بیابی که دردتان را به چیزی زیبا و مفید و خوب تبدیل کنی».

شعار و شادباش‌گویی دردی را دوا نمی‌کند. درواقع، این نوع حمایت فقط باعث می‌شود احساس کنید کسی در دنیا شما را درک نمی‌کند. این درد مانند بریدگیِ کوچک با کاغذ که نیست! بحرانِ شخصیتی که نیست! لازم نبود این اتفاق بیفتد که بفهمید چه چیزی مهم بوده، که هدف زندگی‌تان را پیدا کنید، یا حتی برای اینکه بفهمید کسی واقعاً و عمیقاً عاشقتان است!

تنها راهِ پیشِ‌رو گفتنِ حقیقت درمورد سوگ است: فقدانِ شما واقعاً همان‌قدر که فکر می‌کنید بد است. و مردم، هرقدر هم تلاش کنند، واقعاً به همان بدی‌ای که فکر می‌کنید به فقدان شما واکنش نشان می‌دهند. شما دیوانه نیستید، اتفاقی دیوانه کننده رخ داده است. و شما نیز مانند هر شخص عاقلِ دیگری به آن واکنش نشان داده‌اید.

فهرست مطالب

پیشگفتارِ «مارک نِپو»
قدردانی
مقدمه

بخش اول: وضعیت همان‌قدر که فکر می‌کنید مسخره است

فصل اول: واقعیت فقدان
فصل دوم: نیمهٔ دوم جمله؛ چرا کلمات آرامش‌بخش احساس بدی منتقل می‌کنند؟
فصل سوم: مشکل از تو نیست از ماست؛ الگوهای سوگواریِ ما معیوب است
فصل چهارم: بی‌سوادیِ عاطفی و فرهنگ سرزنش
فصل پنجم: قالبِ جدید سوگ

بخش دوم: با سوگتان چه کنید؟

فصل ششم: زیستن در واقعیت فقدان
فصل هفتم: نمی‌توانید سوگ را حل‌وفصل کنید، اما مجبور نیستید رنج بکشید
فصل هشتم: چگونه (و چرا) زنده بمانیم؟
فصل نهم: چه اتفاقی برای ذهن من افتاده؟ رودرروشدن با عوارضِ جسمیِ سوگواری
فصل دهم: سوگواری و اضطراب؛ هنگام مواجه با امری غیرمنطقی ذهنتان را آرام کنید
فصل یازدهم: در این میان، هنر چه نقشی می‌تواند داشته باشد؟
فصل دوازدهم: تصویر بهبودیِ مختص خودتان را بیابید

بخش سوم: وقتی خانواده و دوستان نمی‌دانند چه باید بکنند

فصل سیزدهم: آیا باید آموزششان دهید یا آن‌ها را نادیده بگیرید؟
فصل چهاردهم: تقویت گروه پشتیبانیِ خود؛ به آن‌ها در کمک‌کردن به خودتان کمک کنید

بخش چهارم: مسیری روبه‌جلو

فصل پانزدهم: قبیلهٔ بَعد؛ همراهی، امید واقعی، و مسیری روبه‌جلو
فصل شانزدهم: عشق تنها چیزی است که باقی می‌ماند
ضمیمه: چطور به دوستی سوگوار کمک کنم؟
پی‌نوشت‌ها
یادداشت‌ها

مشخصات کتاب

عنوان: عيبی ندارد اگر حالت خوش نيست
زیز عنوان: (مواجهه با اندوه و فقدان در فرهنگي كه اين‌ها را برنمي‌تابد)
ناشر: ميلكان
مترجم: سارا ضرغامي – آرزو موميوند
نويسنده: مگان ديواين
قطع: رقعي
نوع جلد: شوميز
زبان: فارسي
تعداد صفحات: 240
سال انتشار: 1398
نوبت چاپ: 2
وزن: 210
شابک: 9786008812845
قيمت: 38,000تومان

گردآوری مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا