کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور _ نوشتهی مشترک «ربکا ای ویلیامز» و «جولی اس کرافت» می باشد. این کتاب رهنمودهایی برای رویارویی با غم و اندوه، استرس و خشمی که به رفتارهای اعتیادآور منتهی میشود، ارائه کرده است.
اگر درگیر رفتارهای اعتیادآور هستید، این کتاب مناسب شماست. رفتارهای اعتیادآور، رفتارهایی است که به آن مبادرت میورزید، حتی اگر به شما صدمه بزند! ضمن اینکه حتی اگر بخواهید نیز، نمیتوانید ترک شان بکنید.
کتاب را «علی صاحبی»، «مهدی اسکندری» و «شیدا لطفعلیان» به فارسی برگرداندهاند. کتاب حاضر را انتشارات «سایه سخن» منتشر کرده است.
درباره مترجم این کتاب آقای علی صاحبی:
دکتر علی صاحبی به سال 1343 در گرگان متولد شد. دورۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران گذراند. در سال 1375 در رشتۀ روانشناسی بالینی از دانشگاه نیوساوت ولزِ سیدنی درجه دکتری گرفت و در 1377 به دریافت درجۀ فوق دکترا در اختلالات وسواس از کلینیک اختلالات اضطرابی دانشگاه سیدنی نایل آمد.
• دورههای رسمی «شناختدرمانی» را زیر نظر آلبرت آلیس گذراند و گواهی رسمی «طرحواره درمانی» را از جفری یانگ گرفت.
• مدت هشت سال به عنوان استاد روانشناسی بالینی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت کرد.
• در سال 2006 به جنبش روانشناسی مثبتنگر تئوری انتخاب و مؤسسه واقعیتدرمانی ویلیام گلسر پیوست. اکنون به عنوان مربی ارشد و عضو هیئت علمی مؤسسه فعالیت مینماید.
• در سال 2008 با دریافت مجوز رسمی از دکتر ویلیام گلسر، مرکز آموزش واقعیتدرمانی ایران را بنیانگذاری کرد.
از ایشان تا کنون چهل جلد کتاب و چهارده cd آموزشی و چندینDVD صوتی/ تصویری و بیش از 35 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی منتشر شده است.
توضیح اینکه:
دکتر ویلیام گلسر در سال 1967 برای آموزش ایدههای خود مؤسسهای را در لسآنجلس بنیان گذارد. از آن پس تاکنون تئوری انتخاب و کاربستهای عملی آن در مشاوره، درمان و مدیریت راهبرانه نیروی انسانی و سازمانها را در کشورهای مختلف آموزش داده است.
مؤسسۀ آموزش تئوری انتخاب ایران، عهدهدار آموزشهای رسمی مؤسسة بینالمللی ویلیام گلسر است و تئوری انتخاب و کاربستهای آن در مشاوره، آموزش و پرورش و مدیریت را در سراسر ایران ارائه مینماید.
تمام دورههای رسمی مؤسسه در ایران برگزار میشود و گواهینامۀ بینالمللی شرکت در دوره به شرکت کنندگان اهدا میشود.
درباره کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیاد آور:
این کتاب با ترکیب سه رویکرد رفتاری شناختی، CBT رفتار درمانی دیالکتیکی ,DBT و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ,ACT برای
کسانی مفید است که میخواهند اقدام درمانی خود را آغاز کنند. و نیز برای کسانی که در مسیر بهبودی قرار دارند، و میخواهند مهارتهای احساسی و اجتماعی خود را گسترش دهند و از وقوع دوباره اعتیاد جلوگیری کند.
این کتاب بهگونهای طراحیشده که به شما در دریافت بهبودی و سلامت بلندمدت کمک کند. شما در این مسیر با الگوهای رفتاری، احساسات و افکار خود آشنا میشوید و همچنین تأمل و گذری بر فقدانها و کاستیهای خود خواهید داشت.
در انتهای هر فصل از این کتاب بخشی به نام «ملاقات با خانواده گومز» وجود دارد که میتوانید همزمان با تفریح و کار مهارتها و مفاهیم جدیدی که یاد گرفتهاید را بررسی کنید و همزمان با سفری که باهم در پیشگرفتهاید، بهبودی را که (دو شخصیت کتاب) نیز تجربه میکنند تجربه خواهید کرد.
ساختار کتاب ذهنآگاهی در رفتارهای اعتیادآور
این کتاب در دو بخش کلی به نامهای: 1. آشنایی با مفاهیم و مهارتهای اصلی و 2. بررسی فقدانها اعتیاد و درمان آن مبتنی بر پذیرش و تعهد و رفتاردرمانی دیالکتیکیبه چاپ رسیده است.
همچنین کتاب در ده فصل تدوین شده است. «احساسات»، «افکار»، «رفتارها»، «ذهنآگاهی»، «فقدان»، «اعتیاد»، «ربط اعتیاد با فقدان»، «سوگواری ذهنآگاهانه»، «روابط» و «بهبودی، عود، پیشگیری و بعد از آن»؛ عنوان فصلهای کتاب است.
اهداف کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور:
• کاهش یا متوقف کردن رفتارهایی که به آنها اعتیاد دارید
• آموزش مهارتهای رویارویی سالم
• یافتن علت ریشهای اعتیاد و تسریع درمان اعتیاد از منشأ آن
• آموزش مهارتهای بین فردی مثبت
• خودآگاهی و برقراری ارتباط بهمنظور کمک به بهبود روابط و برخورداری از رشد احساس بلندمدت
• ارائه تمرینها و فعالیتهای پیدرپی و آسانی که شما را به سمت زندگی دلخواه هدایت میکند
هایدی ای زتزز در باره کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور می گوید:
این کتاب کمکتان می کند به طور فوق العاده ای درک کنید چگونه اعتیاد به شکل راهکاری اشتباه برای برطرف نمودن احساسات منفی به کار برده می شود. این کتاب داستان ها، استعارات، مقالات و اقداماتی را شامل میشود که به شما یاد می دهد چگونه با ذهن خود دوست باشید و آن را منبعی برای بهبودی و انجام کارها در نظر بگیرید.
قسمتی از کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور:
اهمیت گوش دادن! شاید در بیان احساسات خود به خوبی استاد شده باشید، ولی این تازه نیمی از کار برقراری رابطه است! برای داشتن محاورهای سالم در روابط شخصی خود، باید خوب گوش دادن را نیز یاد بگیرید.
خوب گوش دادن به این معنا نیست که به حرف های طرف مقابل به صورت جسته و گریخته گوش دهید، و همزمان در ذهن خود برای حرف های او پاسخ آماده کنید!
وظیفه شمای شنونده این است که، آنچه طرف مقابل بیان می کند و احساسش را، به بهترین شکل ممکن درک کنید. کار شما تفسیر کردن یا نتیجه گیری شتاب زده نیست، بلكه، صحیح شنیدن حرف های شخصی است که با شما حرف می زند.
بهترین روش تمرین این موضوع، خلاصه کردن آنچه شنیدید و تکرار آن برای خود آن فرد است. این امر باعث میشود، شخص مقابل حس کند شما به صحبت هایش گوش می دهید.
قدم بعدی، اعتباربخشی به حرف های او، و حمایت از اوست؛ و پس از آن، باید به پرسیدن سوالات پیگیری وضعیت اقدام کنید، تا شخص مقابل متوجه شود شما به او اهمیت می دهید.
نکته:
هر چه بهتر الگوهای رفتاری اعتیادآور خود، نشانههای اولیه، و تاکتیکهای نبرد را درک کنید، به شکل بهتری برای شناخت آن و پیشبینی آنچه در انتظار شماست، آماده میشوید.
کنجکاو باشید و از این فرصتها خوب استفاده کنید تا خود را بهتر بشناسید. تمرینهای این کتاب نحوه یادگیری، نحوه یافتن فقدانهای خود، یا آنچه از دست دادهاید و چگونگی درمان آن را آموزش میدهد.
مشخصات کتاب:
عنوان: کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
زیر عنوان: رهنمودهایی برای رویارویی با غم و اندوه، استرس و خشمی که به رفتارهای اعتیادآور منتهی میشود
نویسندگان: ربکا ای ویلیامز _ جولی س گرافت
مترجمان: علی صاحبی _ مهدی اسکندری _ شیدا لطفیان
انتشارات: سایه سخن
تاریخ چاپ: 1395
نوبت چاپ: ششم
تعداد صفحات: 384
شابک: 9786007152188
تعداد جلد: 1
نوع چاپ: سیاه و سفید
نوع جلد: شومیز
قطع: رقعی
موضوع: شناخت درمانی _ درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
عنوان اصلی:
The mindfulness workbook for addiction : a guide to coping with the grief, stress and anger that trigger addictive..,2012
Williams, Rebecca E. (Rebecca Edith)
Kraft, Julie S.
Compulsive behavior — Treatment — Treatment–Handbooks, manuals, etc
Acceptance and commitment therapy — Handbooks, manuals, etc
Cognitive therapy — Handbooks, manuals, etc
Dialectical behavior therapy — Handbooks, manuals, etc