تیپ بدنی
تیپ بدنی
تیپ بدنی یا تفاوت های فردی میان اشخاص، نقش تعیین کننده در حفظ سلامتی افراد دارد. این باور در همه جا مشهود است. بعنوان مثال همه ما دیده ایم بعضی ها می توانند مقدار بسیار زیادی غذا بخورند، آن را به راحتی هضم کنند و بعد از 2 یا 3 ساعت گرسنه شوند، در حالیکه برخی دیگر غذای مختصری می خورند و برای گوارش همین غذای کم، با مشکل روبرو می شوند و تا ساعت ها میل به غذا خوردن ندارند. همین تفاوت ها که در عادات غذایی اشخاص وجود دارند، در میزان انرژی آنها نیز مشاهده می شود.
همه ما به اشخاصی بر می خوریم که انگار از انرژی نامحدودی برخوردارند. صبح زود براحتی از خواب بیدار می شوند، نسبت به سایرین کمتر می خوابند، در طول روز فعال هستند و در پایان آن روز یعنی سرشببه به گردش می روند. جالب این است که این کار را روزهای متوالی بدون کمترین احساس خستگی انجام می دهند.اما گروهی دیگر پس از انجام کارهای ساده روزانه خسته می شوند ودر مواقعی هم، ممکنه هنوز شروع به کار نکرده احساس خستگی کنند. به همین ترتیب بعضی ها را می بینیم که در یک روز پاییزی خنک، پالتو و شال گردن و دستکش می پوشند، انگاری که در فصل زمستان هستند؛ حال آنکه در همین روز به افرادی بر می خوریم که با یک پیراهن آستین کوتاه راه می روند انگار که در فصل تابستان هستند. این تفاوت های اولیه در ویژگی های فیزیولوژیایی، علتی هستند تا بگوییم با انواع ذهن و جسم های متفاوت در اشخاص روبرو هستیم.
در طب سنتی به فردیت منحصر به فرد یا تفاوت های ذهنی یا روان فیزیولوژیایی میان افراد، طبیعت هر شخص می گویند که در فرهنگ ما بیشتر به طبع و مزاج مشهور است که عبارتند از:
• صفرا
• سودا
• بلم
• خون
که به اعتقاد قدما، این چهار طبع از اختلاط چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان یعنی آب، باد، خاک و آتش بوجود آمده است. گاهی این مزاج های چهرگانه تحت تاثیرمثل وراثت یا شرایط اقلیمی و حتی نوع تغذیه؛ تعادلشان در بدن به هم می خورد و یکی بر دیگر غلبه می کند.
از طرفی طب جدید این دسته بندی را بر اساس فیزیولوژیی آناتومی عضلانی و اسکلتی پیش می برد و 3 نوع تیپ بدنی را که شامل:
1. اکتومورف
2. مزومورف
3. اندومورف
را معرفی می کند و بر اساس نشانه های ظاهری و آناتومی اسکلتی عضلانی می توان، سبک زندگی، نوع ورزش انتخابی و حتی نحوه ریکاوری(بازسازی) را تعیین نمود.
در نهایت، اطلاع از نوع بدن جسمی و ذهنی خود، راهی است درک افکار، احساسات و رفتار هایی که از ما سر می زند. با شناخت نوع بدن، می توانید، رفتارهایتان را با فیزیولوژی خودتان هماهنگ کنید و حتی برنامه غذایی و فعالیت های روزانه اتون را در این راستا، قرار بدهید.
نویسنده: علیرضا آزاد
مشاور ارشد مدیریت استراتژیک بدن
چ جااالب! ممنون از مقاله مفیدتون
امیدورایم که با این اطلاعات بتونید
با شناخت تیپ بدنی خودتون
سبک زندگی تون را بهتر رقم بزنید.
سالم و تندرست باشید
با سلام
ممنون استاد آزاد از مطالب مفیدتون.
چگونه می توان تیپ بدنی خود را تشخیص داد؟
آیا شما دوره ای دارید؟
سپاس از شما
بزودی یک محصول در این مورد تولید می شودو بر روی سایت قرار می گیرد جهت استفاده شما عزیزان
سالم و تندرست باشید
ممنون استاد ، مشتاقانه منتظر محصول هستیم ، مستدام باشید.