رادیو بدن

نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن _ احتمالا برای شما هم پیش اومده که وقتی تصمیم به یه کار مهم مثل رژیم گرفتن برای کاهش وزن و لاغری می گیرید یه دفعه، ناخودآگاه بی انگیزه میشید، تنبل میشید، تا جایی که اصلا کلا بی خیال میشید! هیچ وقت فکر کردید واقعا چرا اینطوری میشه؟! احتمالا در جواب میخواید بگید معلومه دیگه من اراده ندارم، رژیم گرفتنم که فایده نداره و از این بهونه همیشگی آدم چاقا که فقط یه توجیه واسه انجام ندادن کاراشون…

اما من میخوام توی برنامه امروز در مورد علت اصلی این بی خیال شدن های ناگهانی باهاتون صحبت کنم که مطمئنم از شنیدنش کلی هیجان زاده میشی و اگه تصمیم بگیری لاغر بشی، شک نکن که این دفعه موفقیتت حتمیِ. پس همراه علیرضا آزاد ، مدرس مهارت های زندگی برای تغییر سبک زندگی از طریق مدیریت استراتژیک بدن باشید. درنگی کوتاه می کنیم بر میگردیم…

 

رادیو بدن 137

 متن رادیو بدن نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

یکی از موضوعات بسیار جذاب در نوروساینس یا علوم اعصاب، نحوه عملکرد مغز است. امروزه آشنایی با عملکرد مغز در خیلی از زمینه های علوم رفتاری و روانشناسی استفاده می شود. برای مثال از عملکرد مغز در ساخت عادت ها، مدیریت فعالیت ها، ذهن آگاهی و خیلی از موارد دیگر استفاده می شود. به طور حتم اگر با عملکرد مغز خود آشنا شویم بهتر می توانیم از آن استفاده کنیم و عملکرد خود را در کار و زندگی بهبود بخشیم.

یکی از کاربردهای عملکرد مغز که شخصا خیلی به آن علاقه دارم، لاغری با قدرت مغز است که در این برنامه به توضیح کامل این مورد میپردازم و در پایان این برنامه متوجه خواهیم شد که علت خیلی از تنبلی های ما که باعث چاقی و اضافه وزن میشه، چی میتونه باشه!
چرا آشنایی با عملکرد مغز اینقدر مهم است؟

همه ما، با شکل آناتومیکی مغز آشنا هستیم و در بسیاری از فیلم ها، کتاب ها و مستند ها با آن آشنا شدیم. اما شاید کمتر به نحوه عملکرد مغز خود فکر کرده باشیم که هر قسمت آن چگونه کار می کند.
زمانی که با عملکرد مغز آشنا شدم تعجب کردم که چقدر دانستن این مطلب مهم و کاربردی بوده و این سوال در ذهن من ایجاد شد که چرا این موضوع در هیچ کتاب درسی یا دانشگاهی در تمام رشته ها تدریس نشده است.

آشنایی با عملکرد نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

مک لین درباره ی عملکرد قسمت های مختلف مغز نظریه ی جالبی دارد که میتواند به ما در کنترل خواسته های مغزمان و عملکرد آن ها کمک نماید تا بتوانید جلوی بسیاری از اهمال کاری های خودمان را با بخاطر سپردن این نظریه بگیریم یا به حداقل برسانیم.
ایشان معتقد است مغزاز سه قسمت متفاوت تشکیل شده است:

مغز خزنده

داخلی ترین بخش را مغز خزنده می نامد و معتقد است این مغز کارش حفظ حیات است. درنتیجه سعی می کند کمترین انرژی را مصرف کند که بدن حالت طبیعی خود را حفظ کند.
این بخش از مغز همان بخشی است که بین ما و یک خزنده مشترک است. این بخش از مغز بخاطر وظیفه اش در مقابل تغییر مقاومت می کند.
به همین دلیل این بخش از مغز همیشه نقش بازدارنده دارد. جملاتی مثل ولش کن، بیخیال، چه اهمیتی داره و… ازین بخش ناشی می شوند.

در این بخش است که خطرناک بودن یا نبودن کاری بررسی می شود. این مغز تنبل است و همیشه می گوید نمیشه بعدا انجامش بدم

  • برای کنترل این بخش از مغز باید حتما استراحت کافی در طول شبانه روز داشته باشید، و زمان هایی را درطول روز درنظر بگیرید که در این زمان ها هیچ کاری انجام ندهید. و از همه مهمتر تغذیه کافی و مطلوب داشته باشید و نوشیدنی و مواد مغذی به مقدار کافی مصرف نمایید و ورزش کنید.

مغز عاطفی

بخش دوم یا لایه دوم مغز، مغز عاطفی یا مغز پستاندار است. در عملکرد این مغز عواطف و احساسات دخیل هستند و برمبنای لذت سنجی کار می کند و تمایل به کارهایی دارد که از آن لذت می بریم و در مقابل کارهایی که انجام شان لذتی ندارد مقاومت می کند و این بخش هم معمولا نقش بازدارنده دارد.

این مغز کلی نگر است و علاقه ای به شنیدن جزئیات ندارد. این مغز می گوید برایم مهم است، الان لذت ببرم نه بعدا. و عجول است و زود خسته می شود.

  • حتما در برنامه روزانه تان برای این که این قسمت از مغزتان را راضی نگه دارید وقتی برای انجام فعالیت ها و کارهای لذت بخش و فرح بخش بگنجانید.
    در آن وقتی که در نظر می گیرید کارهای مورد علاقه را انجام دهید.
    بخاطر عملکرد این دو قسمت مغز است که اکثر اوقات کاری را که باید انجام دهیم انجام نمی دهیم، یا آن را عقب می اندازیم و به وقت دیگری موکول می کنیم.

در واقع این دوبخش ناخودآگاه مغز ما هستند.

مغز منطقی

بخش سوم یا لایه سوم مغز منطقی است که کارش تجزیه و تحلیل و استدلال است به این بخش سامانه تفکر یا خودآگاه نیز می گوییم.
این بخش ما را از سایر موجودات متفاوت کرده است. این بخش از مغز برای انجام هرکاری می پرسد اکه انجام این کار چه مزایا و معایبی دارد، و سبک و سنگین می کند، و به سمت هرطرفی که امتیاز بیشتری بگیرد متمایل می شود. اما عملکرد دوبخش قبلی قوی تر است و معمولا بخش منطقی درجدال با آن ها مغلوب می شود.

به همین دلیل است که اغلب افکار ما رنگ عمل به خود نمی گیرند و فقط در حد یک رویا باقی می مانند. برای تقویت این بخش از مغزتان تا می توانید مطالعه کنید. دقت کنید که در هر لحظه فقط یکی از قسمت های مغز حکمرانی و فرمانروایی می کند.

  • بنابراین بهترین راه کنترل آنها این است که در هنگام انجام هر فعالیتی فکر کنیم که الان کدام بخش از مغز است که دارد به من حکم می کند این کاررا انجام بدهم، و بعد دستور منطقی را از مغز منطقی بگیرید و دو قسمت دیگر را کنترل کنید.

نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

مثلا وقتی فردی میخواهد غذای چرب یا یک شیرینی خامه ای بخورد، مغز منطقی میگوید نه نخور مضر است. مغز احساسی یا عاطفی می گوید بی خیال بابا، بخوری لذتش بیشتر است، مغز خزنده می گوید بخور بابا، نخوری میمیری از گرسنگی…!

پس، در هر لحظه باید بدانیم کدام بخش از مغز است که دارد حکمرانی می کند، چون بعد از فهمیدن این موضوعِ، که می توانیم رفتار و تصمیم مناسب را انجام دهیم. البته همان طور که مطرح کردیم، آشنایی با عملکرد مغز کاربردهای بسیاری زیادی دارد که به مرور و در مقالات مختلف با خیلی از آن ها آشنا خواهیم شد.

از توجهتون به این موضوع خیلی خیلی ممنون. و امیدوارم که با استفاده بیشتر از عملکردهای مختلف مغزتان، همیشه سالم و تندرست باشید. تا برنامه بعد، همه شما عزیزان همراه را بخدای بزرگ میسپارم. خدانگهدار

نظریه مغزهای سه‌گانه در کاهش وزن

تولید و پخش در رادیو بدن 

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا